Ministrul Educației anunță creșterea burselor acordate elevilor care obțin premii la olimpiade

by Florian Popa

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, în ședința de Guvern, că sumele alocate elevilor care obțin rezultate excepționale la olimpiadele internaționale și cele naționale cresc considerabil. Recunoașterea valorii în concursurile naționale este reglementată prin această hotărâre de Guvern, a subliniat ministrul.
Elevii care obțin premiul întâi la Olimpiada națională vor primi 600 de lei de elev, chiar dacă participă la o competiție pe echipe, a anunțat ministrul Educației.
Este vorba despre o creștere până la 20 de mii de lei pentru elevii care la olimpiade internaționale au fost medaliați cu aur absolut – cu punctaj maxim, de 15 mii de lei pentru elevii medalie de aur, 12.500 de lei medalie de argint, bronz cu 10 mii de lei. Este vorba despre o creștere semnificativă pentru olimpiadele regionale, este vorba despre o creștere – mi-e și greu să o calific – de la 22 de lei per elev, la olimpiada națională pe echipe, într-o echipă de 20 de elevi, spre exemplu, – fiecare elev primea 22 de lei, pentru premiul la Olimpiada națională, printr-o prevedere de guvern din 2016. Prin hotărârea de Guvern de astăzi, creștem la 600 de lei per elev, premiul I la Olimpiada Națională, de la 22 de lei la 600 de lei. Inclusiv recunoașterea valorii în concursurile naționale este reglementată prin această hotărâre de Guvern. Toate aceste premii se plătesc din bugetul Ministerului Educației. De asemenea, avem o hotărâre de Guvern și o Ordonanță de urgență prin care extindem pentru încă 50 de școli programul ”Masa caldă”, a declarat ministrul Educației, în ședința de Guvern, conform stiri.tvr.ro.

Facebook Comments