Ministrul de Interne se ia la trântă cu prefectul, după atentatul cu bombă de la Arad. „Să se concentreze la campania de vaccinare““

by Florian Popa

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că anchetatorii nu exclud o implicare din străinătate în cazul exploziei de la Arad, unde un om de afaceri a fost ucis cu ajutorul unei bombe plasate în maşină, scrie stiripesurse.ro.
„Evalutăm toate pistele, interne şi externe, care ţin de activitatea personală, de activitatea profesională. Nu excluden nicio variantă. Avem la Arad cei mai buni specilişti pe care îi are Poliţia Română”, a declarat Bode.
Întrebat dacă este posibil ca autorii crimei să fi plecat din ţară imediat după explozie, aşa cum spunea prefectul judeţul Arad, Bode a răspuns: „Recomand domnului prefect să fie foarte concentrat la campania de vaccinare.”
Prefectul județului Arad a declarat duminică seara că nu au fost până acum suficiente date pentru a închide punctul de frontieră cel mai apropiat de municipiu iar că o astfel de decizie nu îi aparține.
„Granița este aproape de municipiul Arad. Undeva într-o oră se poate ajunge în graniță. Nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente și granița nu o închide prefectul județului Arad. Am luat toate măsurile în ceea ce privește ordinea publică. În continuare, desfășurăm împreună cu Jandarmeria și Poliția județului Arad activități de menținere a ordinii publice. Consider că și cred că este normal să fie o stare de neliniște în județ și în municipiul Arad”, a afirmat prefectul Toth Csaba.
În acest caz au avut loc și audieri, după ce mașina în care se afla omul de afaceri Ioan Crișan a explodat într-o parcare din Arad. Surse din rândul anchetatorilor spun că, cel mai probabil, deflagrația a fost provocată de o bombă artizanală, acționată de la distanță. Polițiștii au conturat deja un cerc de suspecți.

Facebook Comments