Ministrul de Interne, Radu Stroe, și-a dat demisia

by Sida Voicu

Ministrul de Interne, Radu Stroe, și-a înaintat joi demisia din funcție, afirmând că se va demonstra „foarte repede” că obligațiile și responsabilitățile în gestionarea accidentului din județul Cluj aparțin altor instituții ale statului și nu Ministerului de Interne și IGSU.

Stroe a precizat că demisia sa trebuie să reprezinte „un fapt de normalitate într-o țară democratică”.

„Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare și pentru apărarea demnității pompierilor din cadrul IGSU, care au primit nedrepte acuzații. Ei sunt eroii care, alături de polițiști și jandarmi, au salvat și vor salva în continuare viața oamenilor. (…) Ca o ironie a sorții, pentru ei și pentru personalul MAI, se va demonstra foarte repede faptul că obligațiile și responsabilitățile în problema alertării, a întocmirii planului de căutare, a localizării epavei avionului și a supraviețuitorilor aparțin altor instituții ale statului și nu MAI sau IGSU”, a spus Stroe în declarația sa de presă de joi.

El a subliniat faptul că aceasta a fost poziția sa încă din seara accidentului aviatic, fiindcă, în opinia sa „acești salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenților politici”, în condițiile în care „chiar și în accidentul din Apuseni au fost salvate cinci persoane”.

„Doresc să îmi prezint scuze tuturor celor care, prin unele declarații nefericite dar nu rău intenționate, le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ține de scaunul de ministru. Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, dar și celor care m-au criticat”, a mai spus Stroe. AGERPRESstroe

Facebook Comments