MINISTERUL APARARII PREGATESTE 6.700 DE MILITARI PENTRU ZONELE AFECTATE DE NINSORI

by Cosmin Mihuta

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a dispus măsuri pentru pregătirea pentru intervenţie în zonele afectate de ninsori a 6.700 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, în rezervă fiind pregătite, în zonele adiacente, 600 de militari şi 100 de mijloace tehnice, potrivit MApN.

„În zonele supuse codurilor de avertizare meteo şi ale celor preconizate a intra sub incidenţa acestor Coduri, ministrul Apărării Naţionale a dispus măsuri pentru pregătirea pentru intervenţie a 6.700 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, în rezervă fiind pregătite, în zonele adiacente, 600 de militari şi 100 de mijloace tehnice”, se arată în comunicatul MApN.

Potrivit MApN, marţi seară se află în derulare 22 de intervenţii şi au fost finalizate alte 37, în zonele afectate de viscol şi ninsori fiind implicaţi, în total, 1.190 de militari şi 129 de mijloace tehnice.

„În judeţul Vrancea, 80 de militari cu patru mijloace tehnice, din care trei autocamioane şi un autovehicul de tip VAMTAC, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, acţionează în localităţile Gura Caliţei, Măicăneşti şi Vulturu pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii şi a gospodăriilor vârstnicilor şi persoanelor bolnave”, informează MApN.

Potrivit Ministerului, în judeţul Buzău, 30 de militari din Brigada de Informaţii Militare, transportaţi cu elicoptere aparţinând M.A.I., acţionează în misiuni de prim-ajutor, în localităţile Vâlcele şi Brădeanu, iar alţi 16 militari din Batalionul 620 Operaţii Speciale acţionează cu un autocamion în localitatea Scurteşti pentru deszăpezirea căilor de acces. În acelaşi judeţ, 20 de militari şi un autocamion deszăpezesc căile de acces şi transportă alimente către azilul de bătrâni din localitatea Câmpeni.

În judeţul Vâlcea, şase militari cu un autogreder şi o volă acţionează pentru deszăpezirea drumurilor judeţene între localităţile Budeşti-Drăgoieşti şi Galicea-Stoileşti şi a căilor de comunicaţii în localitatea Glăvile.

În judeţul Galaţi, 48 de militari şi două camioane din Brigada 282 Infanterie Mecanizată acţionează pentru transport alimente şi pentru evacuare de persoane din localităţile Pechea şi Lupele.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/dusa-a-dispus-pregatirea-a-6-700-de-militari-pentru-zonele-afectate-de-ninsori-11982566

Facebook Comments