Ministerul Transporturilor se implică în realizarea viitoarei centuri a orașului Lipova

by Florian Popa

Primăria Lipova caută soluții pentru realizarea unei centuri a orașului, aceasta fiind una dintre prioritățile actualei administrații. În acest sens, primarul Lipovei, Florin Pera, alături de deputatul Mihai Fifor, au avut astăzi o discuție cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a căuta surse de finanțare prin care s-ar putea realiza acest proiect.
„Am avut o întâlnire foarte bună astăzi cu vicepremierul și ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, alături de Florin Pera, primarul Lipovei. Am abordat, în principal, tema Centurii ocolitoare a orașului Lipova, dar și probleme cum ar fi descentralizarea stațiilor CFR către administrațiile locale, la solicitarea acestora“, a declarat deputatul Mihai Fifor.
Primarul Florin Pera a reușit să obțină o primă promisiune de la ministrul Grindeanu, legată de realizarea centurii ocolitoare a orașului, și anume sprijinul ministerului pentru realizarea studiului de fezabilitate. „Avem promisiunea domnului ministru Grindeanu că la prima rectificare bugetară, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri pentru studiul de fezabilitate necesar centurii ocolitoare a orașului Lipova, o sumă importantă de bani pe care nu puteam să o punem la dispoziție din bugetul local. Este un prim pas pentru realizarea centurii, care este extrem de importantă pentru Lipova. Pe de o parte, vom scoate traficul greu din oraș, pentru că știm cu toții că mașinile de mar tonaj distrug străzile și astfel generează cheltuieli suplimentare din buget cu reparațiile. Pe de altă parte, centura va ajuta la dezvoltarea văii Mureșului, care va fi legată mai ușor de autostradă, ceea ce va fi un punct în plus și pentru eventualii investitori interesați de zona noastră. Ulterior realizării studiului de fezabilitate, vom încerca să obținem finanțare și pentru construcția centurii, existând mai multe variante pe care le avem în analiză în acest moment“, spune primarul Lipovei, Florin Pera.

Facebook Comments