Ministerul Sănătății grăbește vaccinarea

by Andreea Radu

Personalul medical trebuie imunizat până astăzi la ora 20:00. În acest sens Ministerul Sănătății vrea să termine prima etapă pentru cadrele medicale.

Instituția a trimis adrese către centrele de vaccinare în care li se precizează cadrelor medicale că au nevoie de un program strict, informează Digi24.ro.

Etapa a doua de vaccinare include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 7 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 17.846.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 76.400.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, dintre care:

– 27 reacții de tip local;

– 35 reacții generale;

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

– 119 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie);

Alte 5 reacții sunt în curs de investigare.

Facebook Comments