Ministerul Dezvoltării a atins ținta de absorbție POR

by Florian Popa

Ministerul Dezvoltării a atins și a depășit ținta de dezangajare și absorbție a Programului Operațional Regional (POR) pentru anul 2022, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Aceasta a adăugat: a fost atinsă și ținta de dezangajare. „Deși ținta de absorbție a crescut semnificativ față de anul trecut și, în ciuda dificultăților create din cauza lipsei de resurse umane în această direcție a Ministerului Dezvoltării, am reușit să atingem și să depășim țintele de dezangajare și de absorbție a fondurilor europene disponibile prin POR și pentru acest an. Acest lucru înseamnă că am reușit să cheltuim fiecare euro disponibil pentru investiții care dezvoltă localitățile din România”, a declarat Cseke Attila.

Ținta de dezangajare, în creștere față de ținta pe anul 2021, a fost de 1,17 miliarde de euro și a fost atinsă și depășită.

Ministerul, prin Autoritatea de Management POR 2014-2020, a efectuat, în 2022, plăți către beneficiari în valoare de peste 1,77 miliarde de euro, din care 1,55 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 0,22 miliarde de euro cofinanțare din bugetul de stat.

Ministrul a amintit: în ambii ani ai mandatului de ministru, ținta de absorbție a fost atinsă și depășită semnificativ – pentru anul 2022, aceasta însemnând un plus de 357 milioane de euro, care va ajuta la atingerea țintei pentru anul 2023.

Facebook Comments