Minimalismul în bucătăria apartamentului: Așa NU în amenajare când alegi acest stil

by Florian Popa

De ceva vreme, stilul minimalist a devenit din ce în ce mai folosit de proprietarii de apartamente din România. Acesta este binevenit în locuințele mici în toate spațiile, însă anumite tendințe sunt uneori exagerate, iar bucătăria este una din încăperile care trebuie să îmbine funcționalitatea cu practicitatea.

Minimalismul în bucătărie are un rol foarte important, putându-te ajuta să ai o camera moderna și frumoasă, însă la amenajarea sau reorganizarea acesteia sunt și câteva elemente de care te poți lipsi și pe care le vei găsi mai jos.

Cum să nu exagerezi cu minimalismul în bucătărie

 

  • Corpurile suspendate nu trebuie să fie prea înguste

Minimalismul presupune folosirea a câtor mai puține piese de mobilier, în așa fel încât acestea să îți lase loc de mișcare. Corpurile suspendate sunt cele mai potrivite pentru această cameră. Ceea ce trebuie să ai în vedere însă, este că acestea să nu fie prea înguste, deoarece ai nevoie de ele pentru a depozita anumite lucruri. În cazul acesta, va trebui să te concentrezi pe alegerea unora care să răspundă nevoilor tale, în primul rând.

De asemenea, așezarea mai multor astfel de piese pe doi pereți ai camerei nu va fi practic, deoarece atunci va încărca prea mult spațiul. Alege, așadar, corpurile suspendate de bucătărie care să respecte nevoia ta de spațiu de depozitare, mai ales atunci când nu ai o cămară sau o debara.

  • Corpul în care încorporezi frigiderul sau combina frigorifică

De multe ori, într-o bucătărie mică nu poate încăpea un frigider de dimensiuni mai mari sau o combină frigorifică, așadar ce rămâne de făcut? Mulți proprietari se gândesc la aspect, motiv pentru care aleg să îl încorporeze în corpuri care să se ,,piardă’’ cu restul mobilierului și pe care să le înghesuie unul într-altul, însă nu este cea mai bună idee, mai ales că până ți apartamentele noi devin din ce în ce mai mici, așadar, totul trebuie așezat în așa fel încât să îmbine funcționalitatea cu posibilitatea de a te mișca, a lua masa și de a-și putea găti.

Ceea ce ai putea face ar fi să încorporezi mașina de spălat în blatul în care se află chiuveta si plita, lăsând un loc mai mare și mai potrivit pentru frigider pe hol.

  • Accesoriile decorative

Minimalismul înseamnă de multe ori folosirea unor mici trucuri prin care se creează ideea de spațiu mai mare, iar accesoriile decorative sunt printre cele mai populare. Oglinzile sunt printre cele mai folosite în acest sens, însă nici aici nu trebuie să exagerezi, așadar dacă nu îți rămâne loc suficient, poți renunța cu ușurința la ele.

Poți miza, în schimb, pe corpuri de iluminat plasate strategic și de care ai oricum nevoie.

Stilul minimalist poate fi folosit cu succes în amenajarea sau redecorarea unei bucătării, însă acesta trebuie utilizat în așa fel încât să nu dai la o parte nevoia de spații de depozitare și pe cea de mișcare, așadar folosește trucuri care să te ajute să ai o cameră funcțională fără a face prea multe sacrificii.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

 

 

Facebook Comments