Militarul ucis la Kabul, comemorat la MapN

by Cristian Dobre

Ceremonii de comemorare, în unitățile militare din țară, a militarului român ucis joi într-un atentat la Kabul, în timp ce se afla în misiune de patrulare. O ceremonie de comemorare a militarului căzut la datorie a fost organizată, vineri dimineață, la sediul Ministerului Apărării. Militarul care a murit joi, în urma unei explozii în Kabul, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

Vineri, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, sunt organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie, informează MApN. O astfel de ceremonie a fost organizată și vineri dimineață, la sediul Ministerului Apărării, potrivit Mediafax.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi.

Președintele Klaus Iohannis a decis, joi, să-l decoreze post-mortem pe militarul român ucis joi într-un atentat în Kabul cu Ordinul Național Steaua României.

O mașină cu explozibil, detonată, joi, la Kabul

Joi, o mașină plină cu explozibil a fost detonată în același cartier în care se află ambasade, sedii ale organizații internaționale și chiar unele ministere din Afganistan.

Cel puțin 10 oameni au murit și 42 au fost răniți în explozia produsă în apropierea biroului CIA și a Ministerului afgan de Interne.

Militarul român ucis în atentat se afla în misiune de patrulare. Avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. În memoria sa, în unitățile militare din România a avut loc ceremonii, în această dimineață.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments