Milioane de euro au fost virate către Coldea şi Dumbravă în urma unor contracte de consultanţă

by Andreea Radu

Bombă după bombă au descoperit procurorii DNA luând urma banilor plimbați între cabinetul de avocatură al lui Doru Trăilă și firmele lui Coldea și Dumbravă. Sume la nivelul milioanelor de euro au fost virate către cei doi generali în urma unor contracte de consultanță încheiate între Trăilă și firma lui Mitică Dumbravă, Wise Line Consulting SRL, sub pretextul consultanței pentru afaceri și management și consultanței în materie de prevenire și combaterea a faptelor de corupție care aveau legătură cu litigiile și situațiile juridice ale clienților pe care îi reprezenta Trăilă, scrie antena3.ro.
Pe scurt, Trăilă a luat bani mulți de la clienții săi pentru a-i reprezenta numai că cea mai mare parte a sumelor i-a virat-o lui Dumbravă pentru cum l-a consultat în privința apărării clienților săi! Cazul lui Cătălin Hideg este cel mai bun exemplu, dar nu singurul.
Alte cazuri descoperite de procurori confirmă implicarea părintelui câmpului tactic în parcursul pe care dosarele le aveau în justiție. De la cazuri de corupție până la tentativă de omor. Legătură dintre această infracțiune și consultanța în afaceri și anticorupție este greu de imaginat. Să le luăm pe rând.
Pentru a fi apărat de Doru Trăilă, Hideg îi virează acestuia pe persoană fizică 20.000 de euro, apoi din banii firmei încă 200.000 de lei, urmați de alte 238.000 de lei. În total 107.600 de euro.
Prima plata: 23 noiembrie 2023. A doua patru zile mai târziu, 27 noiembrie. Convertind suma din euro în lei și adunând rezultă 300.000 de lei. Din ei, cea mai mare parte a sumei, 245.000 de lei este virată chiar a doua zi, pe 28 noiembrie lui Dumbravă. Trăilă păstrează pentru prestația sa avocățească doar 55.000 de lei.
Încă o zi mai târziu, pe 29 noiembrie, Dumbravă îi virează 87.000 de lei lui Coldea.
Două luni mai târziu schemă se repetă. Pe 18 ianuarie 2024, firma lui Hideg, SC Sanimed Internațional Impex SRL, a virat către Doru Trăilă 238.000 de lei.
Din nou chiar a doua zi, 119.000 de lei sunt virați de Trăilă lui Dumbravă.
O parte din bani pleacă din nou spre firma lui Coldea. Procurorii constată că este o practică în tranzacțiile lui Doru Trăilă. În ultimii doi ani, încasări repetate de la anumite grupuri de firme ajung imediat după încasare să fie virate în cea mai mare cotă către Wise Line Consulting a generalului Dumbravă, în timp ce onorariile încasate de cei trei avocați asociați la cabinetul Trăilă să fie mult mai mici și constante: 20.000 de lei pentru fiecare din cei doi asociați și circa 60.000 de lei pentru Trăilă.
Astfel, din ianuarie 2022 până în februarie 2024 inclusiv, firma lui Dumbravă încasează de la cabinetul lui Trăilă peste 5 milioane de lei.

Facebook Comments