Miliardarul fondator de la Amazon, Jeff Bezos, va zbura în spațiu luna viitoare

by webeditor

Miliardarul lui Amazon, Jeff Bezos, a declarat luni că el și fratele său, Mark, vor zbura pe prima cursă  spațială cu echipaj de la compania sa de navete, Blue Origin, luna viitoare.

„De când aveam cinci ani, am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie, voi face această călătorie împreună cu fratele meu”, a declarat Bezos, care este una dintre cele mai bogate persoane din lume, într-o postare pe Instagram.

Bezos, care urmează să renunțe la funcția de șef Amazon pe 5 iulie, se va alătura câștigătorului unei licitații pentru un loc pe primul zbor spațial de la Blue Origin. Bezos, colegul miliardarilor Elon Musk și Richard Branson au investit miliarde de dolari pe startup-urile lor de rachete, dar Bezos va fi primul dintre cei trei care va călători efectiv în spațiu pe o navă spațială dezvoltată de propria sa companie.

Sonda spațială Blue Origin, care este pregătită să transporte pe Bezos și alții, a avut 15 zboruri de testare, dintre care niciunul nu a avut pasageri la bord. Blue Origin a închis prima rundă a licitației luna trecută și a declarat că a primit peste 5.200 de ofertanți din 136 de țări, fără a dezvălui cea mai mare ofertă din rundă. Cea mai mare ofertă actuală s-a ridicat la 2,8 milioane de dolari în cadrul celei de-a doua runde de licitație, conform site-ului Blue Origin.

Noua sa combinație de rachete și capsule Shepard este proiectată pentru a zbura în mod autonom șase pasageri la peste 100 de mile deasupra Pământului în spațiul suborbital, suficient de mare pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate și pentru a vedea curbura planetei înainte ca capsula presurizată să revină pe pământ.

Capsula are șase ferestre de observare și sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele de pe un avion Boeing 747 și cea mai mare folosită vreodată în spațiu, a spus Blue Origin. Start-ul lansării rachetei lui Bezos vizează data de 20 iulie, un moment important într-o competiție pentru a introduce o nouă eră a călătoriilor spațiale comerciale private.

Facebook Comments