Mii de români blocaţi la graniţa între Anglia şi Franţa

by Florian Popa

Mii de romani sunt blocați la granița între Anglia şi Franța de mai bine de 24 de ore. Au rămas fără apă și mancare, însă pană acum, spun ei, nici un semn de la ambasada României, scrie romaniatv.net. Raed Arafat a declarat situația lor depinde de autorităţile franceze, care ar urma să decidă dacă îi va lasa sau nu să plece în Romania.

„Sute si mii de persoane blocate. Uitati, aici e plin de autocare, microbuze, e plina parcare ochi, copii. De la ambasadă se laudau ca au venite sa va ajute, nu a venit nimeni. Sute,  mii de persoane sunt aici. Oamenii si-au pierdut rabdarea. Nu a venit nimeni nici de la Guvern nici de la Ambasada. Daca mergeti in drum spre Dover, sunt  2 parcari full cu tiristi, autocare, microbuze, plin plin plin”, spun cei de la Diaspora Europeană.

De cealaltă parte, Raed Arafat a declarat că Ambasada a luat legatura cu romanii blocați la granița între Anglia și Franța, însă situația lor depinde de Franța care va decide dacă îi va lasa să plece în Romania.

„Ştiu ca s-a luat legătura cu autoritățile franceze si s-a dat acest nr către toți. sunt convins ca cei de la Consulat se ocupă deja de aceasta tema si asta depinde de decizii luate de Franța. Nu se justifica o panica. Reacția nostra este una normală și așteptam să vedem care vor fi deciziile la nivel UE”, a spus Raed Arafat, potrivit România Tv.

Facebook Comments