MIHAIL VLASOV VA FI JUDECAT IN AREST LA DOMICILIU, A DECIS INSTANTA SUPREMA

by Andreea Radu

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, va fi judecat în arest la domiciliu, a decis definitiv, marţi, instanţa supremă, care a înlocuit astfel măsura arestului preventiv dispusă de Curtea de Apel Bucureşti.

În 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că preşedintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, la 11 aprilie, că este legală şi temeinică măsura arestului preventiv în cazul lui Vlasov.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care joi a decis definitiv ca preşedintele suspendat al CCIR să fie judecat în arest la domiciliu. Mihail Vlasov era în arest preventiv din 19 martie.

Potrivit rechizitoriului, la 13 martie, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, a pretins de la un martor denunţător suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, susţin anchetatorii, Vlasov i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă denunţătorului.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/mihail-vlasov-va-fi-judecat-in-arest-la-domiciliu-decide-definitiv-instanta-suprema-12517215

Facebook Comments