UPDATE: Mihai Stoica se dă bine cu utiştii înaintea meciului direct, fără spectatori pe Arena Națională!

by Sorin Haut

UPDATE: FCSB – UTA, fără spectatori!

„FCSB anunță că, în urma reinterpretării Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021, partida cu UTA Arad, de duminică seară (21:30), de pe Arena Națională, se va disputa, din păcate, fără spectatori. Astfel, sumele cheltuite de suporterii noștri pentru achiziționarea de bilete online vor fi rambursate. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, anunță FCSB, care nu a ținut inițial cont de faptul că o competiție sportivă poate începe cu spectatori doar dacă e programată înainte de ora 21, conform Hotărârii de Guvern. E însă posibil ca Gigi Becali să nici nu își fi dorit spectatori în tribune, după ce suporterii plănuiau să îl conteste la meciul cu UTA.

Știre inițială:

Managerul sportiv al FCSB-ului, Mihai Stoica, se dă bine cu UTA înaintea meciului direct, de duminică seară, susţinând că fanii arădeni sunt civilizaţi şi nu i-ar fi înjurat pe bucureşteni, la meciul tur de pe “Francisc Neuman”. Probabil cu trimitere în special la meciul UTA-ei cu rivala la titlu a FCSB-ului, CFR Cluj, campioana şi liderul autoritar al campionatului având într-adevăr parte de un tratament foarte ostil în duelul din toamnă, de la Arad. Prezent în august în tribuna oficială a stadionului din Arad, la remiza cu „Bătrâna Doamnă”, oficialul grupării patronate de Gigi Becali ţine să facă diferența între atitudinea suporterilor utişti și alții, reprezentând formații de tradiție din Provincie. Totuşi, este binecunoscut faptul că ultraşii arădeni sunt înfrăţiţi cu cei ai Stelei, din Liga a II-a, iar nu o dată au afişat bannere pe care se putea citi “FCSB nu e Steaua!” Din peluza utistă s-au auzit de asemenea scandări anti FCSB, iar în general echipele din Bucureşti sunt primite cu multă antipatie la Arad. Nu a fost altfel nici în vară, dar probabil că MM Stoica avea dopuri în urechi.

„Cel mai frumos public din România, am primit o mare lecţie de civilizaţie”

„Este cel mai frumos public pe care l-am întâlnit vreodată în România. Am jucat acolo imediat după ce fuseserăm eliminați din Conference League. În România ești înjurat mai ales după ce ai un insucces în cupele europene. Te înjură în primul rând steliștii din provincie, care te văd odată pe an și sunt furioși. Mă și gândeam «mamă, să vezi câte înjurături o să ne luăm». N-am auzit o înjurătură. Mare lecție de civilizație am primit acolo, la Arad. Uite, la Timişoara ne rupeau, dar cei de la Timişoara au ei o chestie, că au ei o rivalitate cu Steaua. Nu ştiu de unde şi până unde, ca şi cei de la Ploieşti, că şi ăia au rivalitate cu Steaua (n.r. cu FCSB). Unde aveti, mă, voi rivalitate cu Steaua?”, a comentat Mihai Stoica la Telekom Sport. Totuşi, unii suporteri utişti nu au fost prea civilizaţi la alte meciuri, precum cele cu Rapid sau CFR Cluj, când clubul s-a ales cu amenzi importante în urma incidentelor. Mihai Stoica nu o consideră rivală nici pe CFR Cluj, dar din alte motive: „Păi ce rivalitate, că ne bat pe unde ne prind? Nu e nicio rivalitate joacă singuri”.

FCSB a pus în vânzare bilete pentru meciul de duminică, cu UTA

Revenind la meciul de duminică seara, ora 21:30 şi transmis în direct pe canalelel de sport ale Digi, Look şi Telekom, clubul bucureștean a pus deja în vânzare bilete la meciul cu UTA, pentru ocuparea a maximum 30% din capacitatea Arenei Naționale. Teoretic, în peluza rezervată suporterilor oaspeților ar putea lua loc aproximativ 830 de suporteri ai arădenilor, însă rămâne de văzut dacă echipa lui Laszlo Balint va avea parte de susținere, mai ales că se poate intra doar cu certificat verde. Dar e posibil, mai ales că ultraşii Stelei le-ar putea da o mână de ajutor utiştilor. Cert este că până acum nu a fost anunţată în mod oficial o deplasare organizată a fanilor arădeni la meciul cu FCSB. În schimb, suporterii din Peluza Nord a celor de la FCSB au anunţat că revin la sentimente mai bune faţă de echipă (n.n. ştiut fiind conflictul cu Becali, de după plecarea lui Edi Iordănescu), urmând să fie în tribune la meciul cu UTA.

 

 

 

 

Facebook Comments