Mihai – povestea de dincolo de flăcările din Colectiv

by Dana B.

Adolescentul care a trecut prin iadul din Colectiv este acum în clasa a IX-a și este foarte optimist în privința viitorului. ”Stânga începe să se miște mai bine, dar este departe de performanțele de dinainte de incendiu. Dreapta va trebui operată din nou”, ne-a spus Constanța Popescu, mama lui Mihai.

Deşi trăieşte imobilizat într-un scaun cu rotile de când era mic, în noaptea de 30 octombrie Mihai Popescu se afla în clubul Colectiv.

Adolescentul, în vîrstă de 15 ani la vremea respectivă, s-a rugat de mama lui să îl lase la primul concert rock din viaţa sa, în compania celor mai buni prieteni, Pavlos şi Laurenţiu. Era un vis pe care reușea să și-l împlinească. Doar că această reușită l-a împins mult înapoi…

Când s-a dezlănţuit incendiul din club, Pavlos şi Laurenţiu nu şi-au abandonat prietenul imobilizat în scaunul cu rotile. În tot haosul, cei doi l-au cărat pe Mihai pe braţe până la ieşire. Au supraviețuit toți trei, dar au rămas cu sechele. Mihai a suferit arsuri pe 35% din suprafaţa corpului și a trecut prin mai multe operații, iar boala anterioară i s-a agravat.

”Dacă înainte de Colectiv începuse, prin gimnastică de recuperare, să mănânce singur și chiar să se ridice puțin din căruț, acum nu mai poate prinde decât cu mare greutate o cană. De mâncat singur nici nu poate fi vorba. Este însă foarte optimist, stă foarte bine cu moralul. Acum este în clasa a IX-a și învață foarte bine, chiar dacă nu mai poate să scrie ca înainte. A făcut însă o convenție cu profesorii și colegii: el dictează, iar unul dintre colegi sau profesori îi scrie extemporalul sau teza. Nu vrea sub nici o formă să se lase învins”, ne-a spus Constanța Popescu.

Acum, Mihai face kinetoterapie în fiecare zi, iar în weekend tatăl lui îl duce la înot. Trebuie să își dezvolte masa musculară şi mobilitatea. Adolescentul este foarte mulțumit în special de înot, care îl tonifică. Din punct de vedere moral, el este cel care își susține părinții, Constanța și Marian Popescu.”Mâna dreaptă este mai rău, trebuie să îi fie operată din nou. Dar îi mulțumim lui Dumnezeu că a supraviețuit și că vrea să trăiască, are putere să lupte. De asemenea, le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, cu tot ce ne-au ajutat. Nu putem să ne plângem de nimic… chiar dacă mie, ca părinte, îmi este foarte greu”, ne-a destăinuit Constanța Popescu.

Pe 30 octombrie 2015, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbay to Gravity au cauzat moartea a 64 de tineri aflați în clubul Colectiv din Bucureşti. Alte câteva zeci au supraviețuit, însă trăiesc zi de zi cu rănile rămase, cu inimile îngreunate de dorul celor pe care i-au pierdut și cu ambiția de a face orice e nevoie pentru ca nimeni să nu mai treacă printr-o asemenea nenorocire.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments