Mihai Fifor: Românii au nevoie de sprijin acum, în mijlocul iernii

by Florian Popa

Românii au nevoie de sprijin acum, în mijlocul iernii, de aceea PSD insistă ca facturile la electricitate și gaz să intre sub incidența măsurilor suplimentare de plafonare/compensare.

„Mai mult decât atât, experții PSD au pregătit textul necesar și l-au propus guvernului pentru a fi inclus în OUG. Punctul de vedere al Partidului Social Democrat are la bază  identificarea unui mecanism care să permită și compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, școli, spitale, IMM-uri, instituții de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2022.

Din perspectiva PSD, întregul demers guvernamental are sens în condițiile în care pentru un număr cât mai mare de consumatori, factura la energie, emisă în ianuarie, ar fi semnificativ mai mică decât cele din noiembrie sau decembrie 2021.

Decizia finală este a ministerului Energiei/Guvernului, dar PSD avertizează că, în această criză dramatică a prețurilor uriașe la energie, neincluderea lunii ianuarie în prevederile OUG înseamnă menținerea obligației de plată a unor facturi imposibil de achitat.

La insistențele PSD, în textul OUG  se vor regăsi și sancțiuni pentru furnizorii care nu aplică corespunzător prevederile Legii privind plafonarea și compensarea și au o conduită comercială înșelătoare.”, afirmă deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Facebook Comments