Mihai Fifor: Revenirea la normalitate de la 1 iunie? Din păcate, doar o iluzie!

by Florian Popa

Nici măcar colegii din partid și din coaliție nu mai cred în gogoșile vândute de Cîțu în privința gestionării pandemiei.

„Chiar cei care coordonează campania de vaccinare dau semne de îngrijorare că nu mai au cerere din partea populației pentru vaccinare. Sunt semne ale nivelului extrem de scăzut al încrederii în acest Guvern, ca urmare a faptului că ei înșiși nu au respectat regulile pe care le impuneau românilor, lăsând impresia că lucrurile nu sunt atât de grave precum susțineau în declarații publice. De aceea PSD a cerut și o răspundere politică, respectiv demisia miniștrilor care au încălcat regulile, nu doar o răspundere contravențională.
În interiorul guvernului si al echipei care coordonează vaccinarea se manifestă deja o îngrijorare privind vaccinarea, după ce s-au făcut puțin peste două milioane de vaccinuri (2,132 milioane de doze și 1,227 milioane cu două doze) iar pe lista de așteptare mai sunt doar 750.000 de oameni. În aceste condiții, atingerea imunizării de masă reprezintă o misiune din ce în ce mai greu de realizat, în pofida mesajelor lui Cîțu.
Este dovada clară a eșecului de comunicare al echipei care coordonează această acțiune. Este un eșec reflectat și de sondajele sociologice făcute de specialiști.
Este dovada că oamenii nu mai au încredere în autoritățile care nu au respectat restricțiile impuse chiar de ei. Deși spuneau pe gură că situația este gravă, prin comportamentul lor lăsau de înțeles că nu e chiar așa de grav. Au ignorant regulile și au indus populației confuzie, amatorism și reguli după ureche. Cum să mai fii determinat să te vaccinezi când vezi că însuși ministrul Sănătății și ministrul Muncii încalcă regulile și chiar în mod repetat?”, susține deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments