Mihai Fifor: „PSD va susține un premier care poate coagula o majoritate și vrea cu adevărat să guverneze“

by Andreea Radu

Din momentul căderii Guvernului Orban, PSD a avut în permanență o abordare constructivă și a propus soluții pentru asigurarea bunei guvernări a țării. În continuare, PSD va merge pe aceeași direcție, a interesului național, și e dispus să susțină un premier care poate să coaguleze în jurul său o majoritate și care dorește cu adevărat să guverneze România.

„PSD a venit în permanență cu soluții concrete pentru rezolvarea acestei crize politice, generate artificial de președintele Klaus Iohannis și PNL. Am propus un guvern de uniune națională, pe care Iohannis l-a respins fără explicații, am propus un premier din afara partidului, un intelectual de stânga. Însă Iohannis a ignorat propunerea doar pentru că venea din partea PSD.

Nu numai că am propus un premier, dar am venit și cu o majoritate care să asigure buna guvernare a țării. Dar Iohannis nu a vrut să țină cont de ea. În aceste condiții, nici Iohannis, nici PNL nu au niciun drept să acuze PSD de criza politică pe care ei înșiși au declanșat-o și continuă să o întrețină.

În continuare, PSD va merge pe aceeași linie, încercând să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei. Suntem dispuși să susținem un premier care îndeplinește minim două condiții: să vrea cu adevărat să guverneze și să fie sincer implicat în coagularea unei majorități parlamentare. Ludovic Orban nu îndeplinește niciuna dintre aceste două condiții. Deci nu poate fi susținut pentru a continua mascarada anticipatelor.

România are nevoie urgent de un guvern funcțional, iar Iohannis și PNL trebuie să înceteze cu această obsesie a atincipatelor. PSD a oferit soluții pentru evitarea actualei crize, iar perpetuarea ei este responsabilitatea exclusivă a lui Iohannis și PNL. Iohannis are obligația să vină cu soluția politică necesară revenirii la normalitate“, declară președintele PSD Arad, senatorul Mihai Fifor.

Facebook Comments