Mihai Fifor: PSD este singurul partid preocupat de binele românilor

by Florian Popa

PSD este până acum singurul partid care s-a arătat dispus la un compromis politic pentru binele românilor. Din poziția de câștigător al alegerilor, a propus un guvern de uniune națională, din care să facă parte inclusiv adversarii săi, astfel încât să se pună capăt certurilor politice.

„Iohannis, PNL și USR continuă să adâncească criza provocată de demisia lui Orban – în loc să pună capăt cât mai repede acestui guvern cu puteri limitate, incapabil să reacționeze corespunzător în pandemie, Iohannis a amânat decizia desemnării unui nou premier, ceea ce va întârzia și mai mult acțiunile vitale pentru combaterea pandemiei.

Dintre toate variantele de premier vehiculate până acum, Dr. Alexandru Rafila propus de PSD este cel mai în măsură să conducă un guvern care să scoată România din criza sanitară produsă de pandemie. Niciun alt partid nu s-a gândit să vină cu o propunere care să răspundă la pandemie – îngrijorarea cea mai mare a românilor în momentul de față.

Suntem în fața a trei crize majore: sanitară, economică și politică generată de certurile dintre pierzătorii alegerilor. Iohannis ar fi trebuit să medieze dialogul politic și să aducă partidele la o înțelegere pentru formarea unui nou guvern, astfel încât acesta să intre în funcțiune imediat după învestirea noului Parlament.

În timp ce PNL și USR se ceartă pentru putere și funcții, pandemia crește, spitalele se sufocă, iar mii de pacienți mor în secțiile ATI, în lipsa unor măsuri eficiente pentru combaterea pandemiei.

Cel mai penibil dintre toate partidele care au pierdut în alegeri dar care au pretenții să guverneze țara este USR, care se dovedește acum a fi mai avid de putere decât toată clasa politică la un loc.

Până acum, niciun partid cu un scor de doar 15% nu și-a permis vreodată atâta aroganță încât să pretindă șefia Guvernului sau a uneia dintre cele două camere! Tot ce contează pentru USR e să se ghiftuiască cu cât mai multe funcții. Ei nu negociază pentru români, ci șantajează pentru propriile lor interese!. Nu discută despre programe, nici despre soluțiile ieșirii din criză, ci doar își condiționează votul de primirea cât mai multor demnități publice”, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments