Mihai Fifor: „PSD este hotărât să oprească dezastrul provocat de liberali în ultimele luni“

by Andreea Radu

PSD a strâns cele 233 de voturi necesare trecerii moțiunii de cenzură, iar în consecință, Guvernul Orban, unul catastrofal pentru România, va pleca acasă.

„Este imperativă înlocuirea acestui guvern, dat fiind încălcarea flagrantă a valorilor europene și a Constituției țării, dar și incompetența sa care distruge fundamentele creșterii economice și ale bunăstării oamenilor. PSD a reușit să strângă cele 233 de voturi necesare și sunt convins că împreună cu cei de la UDMR și cu Partidul Forța Națională vom trimite acasă acest guvern toxic pentru România.

Nu putem tolera abuzul, încălcarea normelor și recomandărilor europene și Constituția României, pentru bunul plac al celor de la PNL sau al președintelui Klaus Iohannis. Comisia de la Veneția recomandă ca modificarea legislației electorale să se facă cu 12 luni înainte de alegeri, în vreme ce decizia CCR impune o durată minimă de 6 luni înainte de alegeri pentru modificările legislative în materie. PNL, prin decizia de angajare a răspunderii pentru alegeri în două tururi a primarilor, încalcă atât recomandările Comisiei de la Veneția cât și decizia CCR.

În egală măsură, actualul guvern PNL trebuie să plece și pentru haosul provocat de grava sa incompetență. Investițiile au fost amputate grav, programe naționale de mare interes și utilitate publică au fost anulare ori suspendate, legi în vigoare nu sunt aplicate și astfel se refuză majorarea alocațiilor copiilor, a salariilor, a pensiilor, de la 1 septembrie. 

Împrumuturile contractate de guvernarea liberală au atins cote gigantice, fără precedent. Pe de altă parte veniturile statului sunt grav afectate de decizii absurde prin care băncile și corporațiile cu mari profituri primesc cadouri de zeci de miliarde de lei. România sub guvernarea PNL se îndreaptă vertiginos către o criză profundă și către o austeritate devastatoare pentru întreaga societate, iar PSD este hotărât să oprească acest dezastru provocat de liberali, până nu e prea târziu“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments