Mihai Fifor: „PSD a propus o soluție responsabilă pentru guvernarea României“

by Andreea Radu

În urma votului de ieri din Parlament, după ce moţiunea de cenzură a trecut cu 269 de voturi şi Guvernul Orban a fost demis, reprezentanții PSD au fost prezenți, astăzi, la consultările cu preşedintele României, unde l-au propus pentru funcția de premier pe Remus Pricopie, Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Din acest moment, este responsabilitatea președintelui să nu arunce România într-o lungă criză politică, ale cărei costuri economice să fie suportate tot de români.

„PSD a propus o soluție responsabilă pentru guvernarea României, care are sprijinul unei majorități parlamentare. O soluție rațională și făcută în spiritul prevederilor Constituționale, o persoană competentă, fără probleme de integritate, care nu este membru al niciunui partid politic.

Este responsabilitatea președintelui Iohannis, ca garant al respectării Constituției, să desemneze un premier care poate forma o majoritate. Dacă Iohannis respinge propunerea PSD, singurul partid care poate în acest moment să formeze o majoritate solidă, va fi direct responsabil de criza politică pe care o generează și de consecințele negative asupra economiei.

Iohannis încă nu înțelege Constituția României. El trebuia să ia o decizie după consultările cu partidele politice, iar sensul constituțional al consultărilor cu partidele este formarea unei majorități parlamentare. PSD și PRO România au deja această majoritate, iar președintele Iohannis este obligat de constituție să constate constituirea unei majorități.

Statul de drept, pe care Iohannis a spus tot timpul că îl apără, înseamnă că un stat e guvernat de legi și de Constituție (Legea fundamentală!) și nu de bunul plac al celor care ocupă funcții în statul român“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments