Mihai Fifor: „PSD a majorat pensiile în avans. De ce minţiţi, d-le Orban?“

by Andreea Radu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a afirmat joi că liberalii vin ‘din nou cu minciuna că PSD nu ar fi majorat pensiile’ aşa cum prevede legea, de la 1 ianuarie 2019, şi i-a transmis liderului PNL, Ludovic Orban, că social-democraţii nu vor lăsa netaxate aceste „minciuni”, scrie agerpres.ro.

„După ce ieri s-au opus Legii pensiilor în Senat, cei de la PNL vin din nou cu minciuna că PSD nu ar fi majorat pensiile cum prevede legea, de la 1 ianuarie 2019. Nu vom mai lăsa netaxate aceste minciuni, domnule Orban! PSD a majorat pensiile în avans şi mai mult decât prevede legea. În 2017, am majorat de două ori punctul de pensie, la 1 ianuarie şi la 1 iulie. Cea de-a doua creştere era în avans faţă de ianuarie 2018, la fel cum la 1 iulie 2018 am făcut în avans majorarea prevăzută pentru 1 ianuarie 2019, pe care PNL spune că nu am fi făcut-o. Tot aşa, în acest an, la 1 septembrie vom face în avans majorarea de anul viitor din ianuarie. După calendarul invocat de PNL, acum punctul de pensie ar fi trebuit să fie de 1.045 lei”, a scris Fifor pe Facebook.

El i-a transmis liderului liberal să întrebe un pensionar cât are punctul de pensie.
„Ia întrebaţi un pensionar cât are punctul de pensie, d-le Orban! Nu cumva 1.100 lei? Şi are această valoare de la 1 iulie anul trecut, deci mai devreme de 1 ianuarie 2019. De ce minţiţi atunci, d-le Orban? Puteţi răspunde? Dacă nu, măcar încetaţi cu minciunile!”, a mai scris Fifor.

Facebook Comments