Mihai Fifor: Iohannis girează bătălia pe ciolan din noul CDR

by Andreea Radu

În loc să-i pună punct, Iohannis continuă scandalul din noul CDR. Iohannis girează bătălia pe ciolan și a temporizat desemnarea premierului pentru a da posibilitatea noului CDR să se înțeleagă. Este clar că nu îi convine opțiunea lui Orban, desemnarea premierului în persoana actualului ministru de finanțe Cîțu. Nici nu e de mirare, având în vedere modul catastrofal în care acesta a gestionat finanțele tării, timp de doar un an de zile. La fel de clar este că eventuala majoritate pe dreapta ar fi una extrem de fragilă și președintelui Iohannis nu îi convine acest lucru.
„Firesc ar fi fost ca președintele să pună punct acestei mascarade, să nu lase ca o criză politică să se suprapună peste cele două avute deja – sanitară și economică – și să dea mandatul partidului care s-a situat pe primul loc în alegeri. România are nevoie de un guvern instalat rapid, format din oameni competenți, specialiști, care să se bucure de o largă susținere parlamentară pentru a lua toate măsurile necesare gestionării acestei pandemii, dar și relansării economice. Un guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila, ar fi cea mai bună soluție pentru România.
Studiile sociologice arată că propunerea PSD de premier – doctorul Alexandru Rafila – se bucură de o largă susținere populară. Aproape 60% dintre cetățenii cu drept de vot consideră că propunerea PSD este bună sau foarte bună, mai ales în actualul context economic în care e nevoie de un premier care să știe cum să combată pandemia. Dacă ar putea vota pentru funcția de prim-ministru, 55% dintre români ar vota în favoarea propunerii PSD pentru această poziție.
Iohannis și cei din noul CDR sunt total decuplați de la realitatea vieții de zi cu zi a românilor. Este revoltător ca la 200 de morți de COVID pe zi, președintele să permită în continuare spectacolul grotesc al împărțirii puterii pe care nici măcar nu au câștigat-o.
România are nevoie de un guvern instalat cât mai rapid, care să ia măsuri urgente pentru că ATI-urile deja sunt pline, numărul de infectări – chiar și cu testarea asta redusă, plafonată de Orban – este în creștere, să ia de pe acum măsurile pentru a redeschide școlile după vacanța de sărbători, să elaborăm proiecte pentru ca atunci când se va da drumul la finanțarea europeană să le avem pregătite. Cum să repornim economia, cum să facem investiții masive în marea infrastructură, când nici proiecte nu avem pregătite? România nu mai are timp de prostiile lor, virsul nu așteaptă ca ei să-și termine bătălia pe ciolan“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments