Mihai Fifor: „Implicare și solidaritate pentru depășirea crizei coronavirusului”  

by Andreea Radu

Arad. Preşedintele PSD Arad, senatorul Mihai Fifor, consideră că acum este momentul solidarității și responsabilității din partea tuturor autorităților publice și cetățenilor.

„Depășirea crizei coronavirusului necesită acțiune fermă, colaborare inter-instituțională eficientă și respectarea regulilor și recomandărilor specialiștilor în sănătate. Solicităm autorităților din județ și din municipiul Arad să demonstreze implicare maximă, seriozitate și transparență în gestionarea întregii situații.

Pledăm pentru mobilizarea tuturor resurselor disponibile în plan local, precum și pentru transfer de resurse suplimentare de la nivel central, în condițiile în care Aradul e județ de graniță și se confruntă cu probleme mai mari decât alte județe din România.

În același timp, ne exprimăm îngrijorarea pentru sincopele organizatorice și de comunicare la nivelul autorităților publice, solicitând eforturi sporite și coordonare mai bună pentru a face față întregii situații.

Sunt încă mulți oameni care nu știu ce trebuie să facă dacă suspectează că au intrat în contact cu purtători ai coronavirusului. Sunt oameni alarmați de diverse zvonuri, iar alţii îngrijorați de rudele și prietenii lor aflați în carantină sau în zone de risc din țară sau din străinătate.

Autoritățile publice trebuie să  adreseze toate aceste probleme și temeri, trebuie să arate preocupare reală și empatie.

Solicităm de asemenea popularizarea mai amplă a măsurilor de protecție personală și a celor de prevenire a răspândirii coronavirusului și facem un apel către arădeni să contribuie la eforturile generale de combatere a coronavirusului. Totodată, solicităm gestionarea mai bună a zonelor de carantină din județ, atât pentru ca cetățenii aflați acolo să treacă cu bine peste această perioadă dificilă, cât și pentru evitarea răspândirii coronavirusului din cauza neglijenței administrative.

PSD Arad își exprima disponibilitatea de a ajuta în acest context, inclusiv cu voluntari care să lucreze în parteneriat cu autoritățile administrației publice pentru a veni în sprijinul comunităților locale din județ.”, afirmă senatorul Mihai Fifor, preşedintele PSD Arad.

 

Facebook Comments