Mihai Fifor: „Îl somăm pe ministrul Cîțu să spună public ce tăieri le-a pregătit românilor“  

by Andreea Radu

Deși premierul desemnat Cîțu a anunțat pe Facebook că s-a înțeles cu Comisia Europeană în privința măsurilor ce vor fi luate pentru reducerea deficitului, reprezentanții Comisiei neagă primirea vreunui plan de măsuri din partea autorităților române.

 „Planul lui Cîțu înseamnă tăieri de venituri și noi taxe pentru populație, nu și pentru marile corporații, care primesc cadouri fiscale de miliarde de la guvernarea PNL, după modelul brevetat în ultimele luni. Acum, același Cîțu încearcă să dea vina pe cei de la Comisia Europeană, spunând că măsurile de austeritate sunt impuse de la Bruxelles.

 Îl somăm pe Cîțu să spună românilor adevărul în privința tăierilor ce urmează, cât vor pierde românii din pensii, salarii sau alocații. Care este planul de austeritate? Anulați majorările de pensii obligatorii prin lege, majorările salariilor personalului din educație sau dublarea alocațiilor copiilor? Creșteți impozitele, continuați cu ritmul aberant al împrumuturilor excesive care vor împovăra generații de români, continuați cu devalorizarea leului în raport cu euro și implicit creșterea facturilor plătite de români?

 Spuneți clar oamenilor care e planul! Nu-i mai mimțiți cu vorbe sforăitoare și nu mai încercați să găsiți alți vinovați decât Guvernul Orban, în frunte cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu!“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Facebook Comments