Mihai Fifor: „Guvernul PNL a călcat în picioare Constituția României și statul de drept“

by Andreea Radu

Guvernul Orban a adoptat, marți seară, într-o singură ședință, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență. O situație fără precedent în ultimii 30 de ani, Guvernul PNL substituindu-se practic Parlamentului.

„Ceea ce a făcut marți seară Guvernul Orban este inacceptabil într-o democrație sănătoasă, în care separația puterilor este respectată cu sfințenie. Aflat sub amenințarea demiterii, premierul Orban a înțeles să rezolve într-o singură seară toate sarcinile pe care le-a primit de la partid sau diferite grupuri de interese, călcând astfel în picioare Constituția, dar și cea mai importantă și legitimă instituție a Statului Român, Parlamentul.

PSD nu va accepta acest derapaj grav de la democrație și va face toate demersurile necesare pentru ca acele ordonanțe ilegale să fie oprite. Sesizăm public Avocatul Poporului, pentru a ataca la CCR acele ordonanțe care încalcă grav drepturi fundamentale garantate de Constituție sau principiile fundamentale ale democrației și ale statului de drept. Vom iniția, în Parlamentul României, dezbaterea și respingerea în regim de urgență a OUG-urilor adoptate de Guvernul PNL.

Totodată, vom sesiza Comisia de la Veneția și Comisia Europeană cu privire la noile acțiuni anti-democratice ale Guvernului, care să fie incluse în analiza pe care deja intenționează să o facă aceste organisme.

Nu în ultimul rând, PSD a solicitat oficial desecretizarea stenogramei privind adoptarea OUG-urilor, pentru că există suspiciuni serioase că aceste acte normative au fost adoptate prin încălcarea legii și a deciziilor CCR“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments