Mihai Fifor: „Guvernul Orban măsluiește raportările COVID ca să poată justifica organizarea alegerilor“

by Florian Popa

Specialiştii care au analizat datele oficiale arată că autorităţile vorbesc despre un „platou” sau o stagnare a curbei infectărilor, când, în realitate, datele arată o creştere a numărului de infectări. Cercetătorul Octavian Jurma a analizat problema numărului de cazuri nealocate, prezent în fiecare raportare zilnică a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), iar cei de la Graphs.ro au folosit Legea lui Benford pentru a arăta cum autorităţile adaugă sau scot cifre din bilanţ după cum le este oportun.

„Guvernul Orban măsluiește raportările COVID ca să poată justifica organizarea alegerilor. Au schimbat procedura de raportare pentru a putea manevra datele în funcție de discursul lui Iohannis.
Noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public să susțină afirmațiile mincinoase ale lui Iohannis despre rezultatele măsurilor luate de guvern. Bolnavii neraportați zilnic există însă și sunt înghesuiți claie peste grămadă în secțiile ATI care nu mai fac față și care ajung să omoare în loc să salveze vieți.
Specialiștii au adus dovezi clare despre modul cinic în care guvernul omite de la raportare un număr de cazuri, în zilele în care se depășește cifra de 10.000 de îmbolnăviri noi și le adaugă apoi, în zilele în care se fac mai puține teste și în care numărul cazurilor noi este mai mic“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Arad. Realizat de Camarad Print Media SRL. Cod de identificare mandatar financiar coordonator: 11200020.

Facebook Comments