Mihai Fifor: „Guvernul lui Iohannis disprețuiește copiii”

by Florian Popa


Avem încă o dată dovada că printre prioritățile PNL nu sunt și copiii românilor. Guvernul lui Iohannis atacă din nou la CCR dublarea alocațiilor, în timp ce menține facilitățile acordate băncilor, companiilor din energie ori asiguratorilor și refuză să impoziteze munca la negru mascată cu contracte part time.
„Iohannis și guvernul PNL continuă să susțină că nu au bani pentru alocațiile copiilor deși este doar o problemă de priorități. Iar prioritățile lor nu sunt copiii ci băncile, multinaționalele, asiguratorii, prietenii politici și tunurile cu echipamente de protecție și cu dezinfectanți.
Iohannis și Orban refuză cu încăpățânare să dubleze alocațiile, au atacat din nou legea la CCR,  dar în același timp au dat tunuri de sute de milioane de euro în pandemie, așa cum reiese din raportul Curții de Conturi.
Au modificat Ordonanța 114 conform to do listului primit de Iohannis de la Bruxelles, pentru a scuti de taxe băncile, multinaționalele din energie, pentru a scumpi gazele și energia electrică și pentru a scuti de impozit pe cei care au angajați la negru. Au dat bani prietenilor politici.
Guvernul lui Iohannis nu este în stare să gândească în interes economic, să înțeleagă că dublarea alocațiilor este o măsură de sprijin pentru economie, că banii se duceau în consum și stimulau cererea și producția. În condițiile în care copiii nu au tablete, nu au manuale, părinții și profesorii nu au măști nici pentru ei nici pentru elevi era cu atât mai important să beneficieze de acești bani pentru a putea avea acces la educație și pentru a-și proteja sănătatea. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care peste 15 miliarde de euro, împrumutați de Cîțu, nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani
PSD se va ține de cuvânt și va folosi toate instrumentele parlamentare și politice, astfel încât legea care prevede dublarea alocațiilor să intre în vigoare”, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments