Mihai Fifor: „Guvernul Dreptei Unite a sacrificat România pentru alegeri“

by Florian Popa

Iohannis și PNL-USR, obsedați de putere, au vrut alegeri cu orice chip și orice preț, iar acum epidemia de coronavirus este la apogeu.

„Obsesia criminală cu care Iohannis, PNL și USR au militat pentru organizarea alegerilor locale în vârf de pandemie a dus la creșterea explozivă a numărului de decese și de îmbolnăviri de COVID-19. Au deschis școlile deși situația era gravă, doar pentru a avea pretext și a justifica organizarea alegerile locale. Au permis votul și apoi adunări de sute/mii de oameni pentru a sărbători ”victoria”. Au ignorat pericolul și n-au pregătit nici infrastructura medicală și nici proceduri eficiente pentru a face față previzibilei agravări a răspândirii contaminării.

Acum, în timp ce zeci de oameni mor în fiecare zi, în timp ce medicii trebuie să aleagă pe cine duc la ATI și pe cine sacrifică, în timp ce spitalele sunt pline și bolnavii cronici nu au acces la tratament și se prăpădesc pe patul de acasă, guvernul lui Iohannis și al Dreptei Unite a ajuns să închidă România pe bucăți, dar nici măcar nu concepe să ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare.

Secretarul de stat Raed Arafat a recunoscut că Guvernul PNL a scăpat total epidemia de coronavirus de sub control și că impune noi măsuri restrictive, unele de-a dreptul aberante. De exemplu, românii vor fi tratați precum potențialii teroriști, iar poliția va face controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă restricțiile impuse de guvern. Sau va limita manifestările de conștiință/religioase prin restricționarea accesului la sărbătorile religioase.

Practic, tot ce știu să facă actualii guvernanți de dreapta este să impună restricții și să ne închidă în case, în timp ce păcănelele, de exemplu,  sprijinite de prietenul lui Orban din industria jocurilor de noroc, rămân deschise, fiind domeniul privilegiat, protejat de PNL.

În ciuda dezastrului de sănătate publică evident, provocat de acest guvern al Dreptei Unite, Iohannis inventează în continuare țapi ispășitori, dă mereu vina pe altcineva pentru incapacitatea guvernului său de a gestiona situația. Și refuză într-o manieră de-a dreptul criminală până să și evoce posibilitatea amânării parlamentarelor, până când situația va permite ca românii să voteze fără să-și pună viața în pericol. Doar atât poate!

PSD reafirmă că eventuala amânare a alegerilor parlamentare va fi impusă doar de realitatea evoluției pandemiei, așa cum va fi ea în urma gestionării dezastruoase de către Guvernului Dreptei Unite“, declară senatoul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Facebook Comments