Mihai Fifor: „Guvernul Cîțu a oficializat austeritatea în România“

by Florian Popa

Ordonanța Austerității care pregătește cadrul legal pentru Bugetul Austerității, croit de actuala Coaliție de guvernare, PNL – USR – UDMR, a fost publicată. Prin Ordonanță Austerității românii sunt condamnați la un sclavagism modern: să plătească prețuri mari, europene, din salarii și pensii mici, românești.
„Reușitele PSD de a ridica veniturile populației la nivel european, de a aduce pensiile și salariile la nivelul mediei europene, sunt distruse cu cinism și premeditare de guvernarea lui Iohannis, prin Ordonanța Austerității. Salariul minim care trebuia să ajungă la 60% din salariul mediu, așa cum se propune la nivel european, nu a mai crescut cum era în calendar. A fost doar indexat cu rata inflației. S-a majorat cu doar 2 lei pe zi.
Pensiile care trebuiau de asemenea să ajungă la 45% din salariul mediu au fost astăzi rupte definitiv de orice legătură cu creșterea economică. Nici măcar nu s-a aplicat indexarea cu rata inflației. România revine la anii de sărăcie de dinaintea guvernării PSD. Vor crește decalajele sociale, iar cei săraci vor deveni și mai săraci, în timp ce bogații vor deveni și mai bogați. Asta este politica și viziunea acestui Guvern al Austerității.
Prin Ordonanța Austerității, guvernul Cîțu continuă seria sinistră a țepelor date românilor, începând cu pensionarii (punctul de pensie a fost înghețat oficial până în 2022), până la bugetari și industria HORECA. Guvernul Cîțu dă lovitura de grație antreprenorilor din turismul românesc, după loviturile repetate pe care le-au încasat anul trecut. A anulat oficial toate voucherele pentru anul 2021, adică ultima gură de oxigen la care mai spera acest sector pentru a putea supraviețui.
Este o măsură cu totul inexplicabilă, pentru că toți banii din aceste vouchere intrau în economie și aduceau venituri suplimentare la bugetul de stat. Practic nu era o cheltuială, ci un stimulent care punea în mișcare un întreg sector economic. Tăierea voucherelor de vacanță probează minciuna lui Cîțu și a altor PNL-iști și USR-iști care spuneau că nu vor tăia salarii. Voucherele de vacanță erau practic venituri salariale și se încadrau în acel procent de maxim 30% de sporuri și bonusuri. O altă țeapă a fost dată studenților, cu dedicație de la USR. Guvernul ”României Educate” a lui Iohannis a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul idiot că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș. Studenții simt acum, pe propria piele consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare“, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments