Mihai Fifor: „Guvernarea PNL îngroapă România în datorii!”

by Andreea Radu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, minte când spune că se împrumută mai ieftin decât Guvernul PSD. Realitatea îl contrazice, iar Guvernul PNL nu doar că se împrumută dublu față de PSD, dar o face și la dobânzi mult mai mari.

„Într-o lună de zile – 23 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020, opt împrumuturi contractate de Guvernul PNL au avut dobânzi mai mari decât cele percepute la împrumuturi similare făcute de Guvernul PSD. Dacă PSD se împrumuta, în decembrie 2018, cu o dobândă de 3,89 sută, în decembrie 2019, Guvernul PNL a luat împrumuturi cu dobândă de 4,10 la sută. La fel s-a întâmplat și în luna ianuarie 2020, când ministrul Cîțu a împrumutat bani cu dobânzi mai mari cu față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acest lucru ne arată dezastrul absolut al guvernării PNL, pe care-l vedem și când privim situația deficitului bugetar, ajuns anul trecut la 4,6%, un record negativ pe care nimeni nu l-a egalat în ultimii zece ani.

De ce s-a ajuns aici, într-un punct în care ratingul suveran al României a fost retrogradat, dobânzile la împrumuturi cresc și perspectiva austerității devine acută? Din cauza incompetenței actualei guvernări, care duce România spre dezastru, așa cum au făcut-o și predecesorii liberalilor de astăzi, în 2009-2010, când Guvernul Boc-Băsescu tăia salarii și pensii, înregistra deficite bugetare imense și împrumuta zeci de miliarde de euro“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments