Mihai Fifor: „Domnule Wiener, ați fost parte din mascarada lui Falcă“

by Florian Popa

Senatorul PSD Mihai Fifor explică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, de ce a refuzat să participe la dezbaterea televizată organizată la televiziunea de casă a lui Falcă, dezbatere pe care o consideră o mascaradă. În același timp, Mihai Fifor susține că senatorul Adrian Wiener a girat această mascaradă, în condițiile în care a acceptat să participe la o dezbatere electorală unde în locul candidatului PNL a venit Gheorghe Falcă, acesta nefiind candidat.

„Despre o dezbatere televizată corectă, care nu avea cum să fie. Nici macar corecta.

Și asta pentru că în orașul nostru, așa cum îl vede Falcă, lucrurile nu au cum să se întâmple corect, iar în Arad, așa cum îl vede Adrian Wiener lucrurile se întâmplă exact așa cum zice Falcă.

Despre un Arad după cum îl vede Bibarț nici nu pomenim pentru că Bibarț nu reprezintă decât o umbră neînsemnată a aceluiași Falcă.

Am căutat să mă definesc cât mai corect în această campanie electorală ca om și personaj politic, pentru a le arăta arădenilor un Mihai Fifor autentic, capabil sa-și pună la bătaie și experiența și capacitatea de muncă și inima, pentru ca împreună cu ei, să scoatem Aradul din cenușiul acesta urât și să îl ducem acolo sus, între orașele importante ale acestei tari. Aranjate, frumoase și importante. Si, mai ales viu. Cu suflet.

Am sperat, în acest sens bineînțeles, să am parte, de-a lungul campaniei, și de o dezbatere televizată, una în mai multe episoade chiar, pentru că, în asemenea situații, alegătorul are ocazia să-și vadă favoritul într-o confruntare directă cu ceilalți competitori. O confruntare de idei și de caractere, care să îl ajute să îl identifice pe cel mai bun, dincolo de sloganuri și de etichetări.

Nu vă ascund că, având în vedere participarea mea la sute de emisiuni pe posturile naționale de televiziune în compania unor adversari redutabili, de ținută, am știut că dezbaterea televizată va fi unul dintre punctele forte ale campaniei mele electorale.

Primele discuții însă pe această temă aveau să îmi arate că adversarii mei politici văd în această modalitate frumoasă, bărbătească, de exprimare politică doar posibilitatea unei cacialmale de doi bani, a unui fake mediatic.

M-am trezit sau că posturile de radio și televiziune, care ar fi trebuit să le găzduiască sunt fie proprietate a liderilor locali liberali sau a apropiaților lor, fie că moderatorii erau nici mai mult nici mai puțin decât angajați la cabinetele lor europarlamentare sau prin cine stie in ce societăți subordonate Primariei Arad.

Am zâmbit și mi-am spus că voi continua campania fără să ating acest subiect și fără sa beneficiez de această posibilitate de exprimare.

Mascarada emisiunii de joi mi-a confirmat că decizia mea a fost o decizie corectă. Un straniu personaj, necandidat(!!!), cu un candidat, într-o televiziune de casă, cu un realizator de casă, care a abdicat de prea multa vreme de la deontologia profesiei de jurnalist… domnilor, cu tot respectul si cu toata dragostea, eu nu aveam ce căuta acolo!

Domnule Wiener ați fost parte din mascaradă!
Faptul că ați acceptat să intrați în platou, în asemenea condiții, mă face să cred ce se spune despre dumneavoastră și anume că sunteți doar un instrument în mâna liberalilor pentru a lua din procentele nemulțumiților, pentru dezastrul din Arad și a le converti în nimic. Cu părere de rău constat asta. Un senator al Romaniei, care vrea sa conduca destinele Aradului, domnule Wiener, nu poate sa accepte un pseudo-dialog cu cel care, de 16 ani, jefuieste Aradul. Si care de 16 ani batjocoreste tot ce e mai de pret in orasul acesta: demnitatea si sufletul aradenilor.

Ați sugerat că Mihai Fifor se teme să participe la dezbateri. Nu. Ati scapat din vedere ca Mihai Fifor a condus Ministerul Apărării Naționale si a fost prezent în teatre de operațiuni alaturi de militarii nostri, a rezolvat situații de criză din acelea extrem de reale, a condus Ministerul Afacerilor Interne, atunci cand nimeni nu isi asuma aceasta misiune. Mihai Fifor a invatat ceva de la militarii romani: să nu se teamă. Si sa aiba onoare!

Cât despre candidatul liberal, cel din buletinul de vot, acesta s-a anulat cu totul. Bibart aseară aproape și-a pierdut dreptul de a i se mai pomeni numele“, scrie Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments