Mihai Fifor: ”Demolatorul Falcă ascute umilinţa la care îi supune pe arădeni de aproape 15 ani”

by Andreea Radu

Senatorul PSD de Arad Mihai Fifor vorbeşte într-o postare online despre cât rău a cauzat „regimul Gheorghe Falcă” urbanisticii arădene şi ce pericole îi pasc pe cetăţeni în centrul istoric al oraşului. Liderul social-democrat are toate argumentele să creadă că Falcă şi-a adjudecat supranumele de „demolatorul” din cauza tuturor actelor nesăbuite pe care le-a comis în timpul mandatelor sale, diminuând prestigiul Aradului şi umilindu-i pe cetăţeni în mod repetat şi constant.

“Astăzi, despre cum Aradul, supranumit Mica Vienă, încăput de 14 ani pe mâna lui Falcă-demolatorul, a început să se prăbușească. La propriu. În capul arădenilor.

 Odată cu trecerea iernii, părți din fațadele clădirilor de patrimoniu din centrul orașului cad și pun în pericol viața trecătorilor. Acest lucru putea fi lesne remarcat zilele trecute de cei care se aventurau să treacă pe lângă Palatul Cenad.

 Palatul nu este doar una dintre bijuteriile arhitectonice din Arad a căror fațadă se prăbușește. Palatul adăpostește chiar sediul partidului edilului Falcă, purtătorul, fără concurenţă, al supranumelui de Demolatorul. Pentru că Falcă a demolat, fără rezervă, uitând să mai pună ceva în loc, stadioane, piețe sau clădiri de patrimoniu. A făcut-o fără remușcări, înlocuind orice coerență a actului administrativ cu o furie demolatoare și cu discursuri rupte de orice fir de realitate palpabilă. Din păcate tabloul veridic al Aradului zugrăvește cu totul altceva decât universul imaginar din plăsmuirile sale propagandistice.

 Cu Falcă-demolatorul, primar de 14 ani, centrul Aradului arată ca după bombardament. Poate o să spuneți că același ilustru Falcă Demolatorul a promovat cu mare emfază o hotărare de CLM prin care proprietarii clădirilor de patrimoniu degradate vor fi suprataxați. Ar fi poate corect dacă decizia ar viza doar clădiri de patrimoniu, nu sute de imobile din Arad care, în urma sperietorii suprataxelor uriașe devin mană cerească pentru samsarii imobiliari atât de apropiați de primarul Aradului. Aceștia pot pune mâna, cu bani de nimic, pe clădiri cu potențial de business imobiliar deosebit, mai ales dacă tot pe mâna firmei de arhitectură a întâiului edil pot procura ultra-rapid documentațiile necesare.

 Cât despre arădeni, ei nu au decât să se blindeze cu căsti de protecție, veste de kevlar și, mai ales, cu multă atenție pentru a scăpa de atacurile tencuielilor de pe clădirile etalon ale orașului.

 Pentru că Aradul lui Falcă Demolatorul este apărat acum doar de anunțuri pe care scrie: „Atenție, cade tencuiala!” Totul arată de fapt ca un vis urât, un coșmar care îi îngrozește pe cetățeni. Pe fond rămâne un primar care se laudă cu o așa-zisă regenerare urbană, pe sume colosale, care se dovedește, de la o zi la alta a fi de fapt o reală „degenerare” urbană. 

 Poate, totuși, Falcă se uită puțin și spre alte orașe conduse de primari, nu de demolatori, unii chiar primari PNL, care au găsit soluții pentru consolidarea fațadelor și au reușit să redea unor municipii transilvănene aura estetică tradițională. Știu că este prea mult să-i cerem lui Falcă Demolatorul să adopte bune practici de la colegii săi de partid, când mult mai simplu este să pozeze, ca pană acum, în demagogul care-și dovedește incompetența prin excedentele bugetare uriașe pe care le acumulează an de an. Paguba este evident a arădenilor, a comunității locale, redusă la umilință de actele necugetate ale unui politician cinic căruia i-au lipsit întotdeauna soluțiile și care preferă să se joace de-a administrația cu burta pe banul public., afirmă senatorul PSD de Arad Mihai Fifor.

 

Facebook Comments