Mihai Fifor: Cât de Falcă să fii, Neluţu Cristina, să îi minţi aşa pe arădeni? Sau, din ciclul, „petarde marca Gheorghe Falcă”

by Andreea Radu

Zilele acestea, am luat act cu uimire de prima şi ultima ieșire publică a senatorului liberal arădean Ioan Cristina, cu o temă foarte complicată: Cetatea Aradului.”, spune senatorul PSD de Arad, Mihai Fifor, care prezintă, cu documente şi argumente, într-o postare pe Facebook, adevărul despre protocolul dintre Primăria Aradului şi Ministerul Apărării Naționale, demontând demersul ridicol al senatorului liberal.

Realizând în sfârşit, după şase ani, că locul în care se află este Parlamentul României, Cristina şi-a forţat limitele şi a reuşit să producă un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2019, pe care nici măcar nu a votat-o, prin care solicita alocarea a 10 milioane de lei pentru reabilitarea unitătii militare din Gai, ca parte a procesului de trecere a Cetăţii Aradului în circuitul civil.  Mai mult, pentru a justifica acest demers halucinant, senatorul liberal a făcut apel la o adresă, M2825/26.10.2018 a Ministerului Apărării Naţionale, prin care se solicita „iniţierea demersurilor privind transmiterea imobilului 718 Arad-Gai, din domeniul public al municipiului Arad, în domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în scopul reabilitării acestuia de către ministerul nostru, cu fonduri de la bugetul statului”.

Să îi traducem lui Nelutu Cristina ce spunea adresa…În traducere liberă din română în română, adresa mea spune cam aşa: daţi înapoi, domnule Falcă, după 8 ani în care nu aţi făcut nimic din cele asumate prin Protocolul cu Mapn, unitatea militară din Gai, că să o reabiliteze Armata cu fondurile sale şi să aibă unde muta militarii din Cetate, urmând ca, după mutare, să vă predăm Cetatea. Nu mai vrem, noi Ministerul, nimic de la matale, Gheorghe Falcă, fiind sătui de 8 ani de minciuni şi de promisiuni. Vrem doar înapoi Unitatea din Gai, ne-o facem singuri, că tu nu ai fost în stare, deşi aşa te-ai obligat, şi mutăm acolo militarii.

Prin urmare, domnule Neluţu, asta ceream domnului Falcă. După 8 ani de la predarea, prin Hotărâre de guvern 1100/2010, a Cetăţii şi a Unităţii militare din Gai către Primăria Arad. Ce înseamnă asta, domnule senator? Vă explic. Înseamnă că Cetatea şi Unitatea militară nu mai sunt ale Mapn, ci ale Primăriei Arad, care avea obligaţia de a reabilita unitatea din Gai şi de a construi 250 de apartamente, din care, jumătate să revină militarilor. Odată reabilitată unitatea militară, Batalionul se muta în Gai şi Cetatea era lăsată liberă. Nimic nu s-a întâmplat vreme de 8 ani. De ce? Pentru că Falcă minte cum respiră. Pentru că pe Falcă nu îl interesează Cetatea nici cât negru sub unghie. Nu are ce să facă acolo. Cetatea a fost doar motivul ipocrit şi plângăcios de aţâţ politic la adresa Mapn. În tot timpul asta, Falcă a sperat să găsească o portiţă, astfel încât să pună mâna, de fapt, pe cele 17 hectare de teren intravilan ale Unităţii Militare din Gai. Ca să mai trântească vreun supermarket sau să îl dea vreunui tovarăş de business pentru vreun proiect imobiliar.  Asta spera domnul Ghiţă Falcă, la data semnării acestui Protocol cu nimeni altul decât ministrul Oprea, care, ce să vezi, îi şi înainta în grad, peste noapte, pe caporalii Falcă şi Bibarţ la gradul de maior. Pentru ce? Desigur, pentru pagini glorioase de istorie scrise în activitatea lor militară.

 Ghinion, însă. Ca ministru al apărării nu am acceptat să dau curs acestei afaceri sulfuroase, ca toate afacerile lui Falcă şi am cerut imperativ Primăriei să predea Unitatea Militară din Gai, pentru a putea muta militarii acolo şi a lasă Cetatea liberă. Era suficientă emiterea unei Hotărâri de Consiliu Local. Credeţi că a generat Falcă aşa ceva? Desigur, nu.  În schimb, îl deranjează pe senatorul Neluţu Cristina din vegetarea de şase ani în Parlament şi îi serveşte un amendament mincinos şi ipocrit pentru Legea Bugetului. Amendament pe care, sărmanul Neluţu, om bun de altminteri, îl citeşte în plen, făcându-se de râs în public.

Ca o concluzie…Din păcate, povestea Cetăţii Aradului nu este altceva decât o altă dovadă a incompetenţei crase a primarului Falcă, pe de o parte, dar şi a modului sulfuros în care a condus vreme de 15 ani Municipiul Arad, în folos propriu şi total împotrivă arădenilor”, afirmă senatorul social-democrat Mihai Fifor.

Facebook Comments