Mihai Fifor: „Asistăm zi de zi la minciuni lansate de oamenii lui Falcă, cu binecunoscutul tupeu pedelist”

by Andreea Radu

Arad. Președintele organizației municipale a PNL Arad, Sergiu Bîlcea, se laudă cu eliminarea supraacizei la carburanți și renunțarea la impozitarea salariilor part-time, măsuri adoptate în Camera Deputaților și nicidecum de Guvernul PNL, așa cum dezinformează noul favorit al europarlamentarului Gheorghe Falcă.

„Asistăm zi de zi la minciuni lansate de oamenii lui Falcă, cu binecunoscutul tupeu pedelist, de care vedem că așa-zisa generație nouă de politicieni liberali nu se poate debarasa. Domnul Bîlcea, noul moștenitor favorit al europarlamentarului Gheorghe Falcă, ne spune cu o nonșalanță ieșită din comun, că Guvernul PNL a început să ia măsuri care vin în sprijinul populației, referindu-se la eliminarea supraaccizei la carburanți și eliminarea impozitării contractelor part-time.

În primul rând, trebuie să corectăm minciunile domnului Bîlcea și să spunem că cele două măsuri au fost adoptate de Camera Deputaților, cu votul PSD, liberalii având doar 20 la sută din numărul total de parlamentari.

Noi am votat aceste măsuri, în speranța că ele vor fi dublate de alte decizii coerente, pentru că altfel ceea ce s-a adoptat în Camera Deputaților nu se va regăsi într-o îmbunătățire a nivelului de trai al oamenilor, așa cum ne dorim. Reprezentanții PSD au spus, de la început, că trebuie să fim foarte atenți în ceea ce privește impozitarea salariilor part-time la nivelul salariului minim. În cazul în care nu vor fi luate și alte măsuri, care să vizeze protecția angajaților, ne vom trezi peste ani de zile cu sute de mii de români, care au fost plătiți cu salarii de 2 sau 4 ore, că vor avea pensii sub nivelul minim garantat. De aceea, tragem încă un semnal de alarmă și cerem guvernului măsuri suplimentare de protecție a angajaților.

În ceea ce privește eliminarea supraaccizei, PSD a votat legea pentru că a presupus că s-au purtat discuții cu firmele care comercializează carburanți, astfel încât scăderea taxei să se vadă în scăderea prețurilor la pompă pentru cetățeni. Litrul de combustibil ar trebui să coste mai puțin cu 38 de bani, adică mai puțin de 20 de lei pe un plin la mașină, de la 1 ianuarie 2020. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înseamnă că Guvernul PNL acționează din nou în favoarea companiilor și în defavoarea românilor. Mai ales că, prin eliminarea supraaccizei veniturile statului pierd 3,5 miliarde de lei anual, asta în condițiile în care zilnic ne spune Guvernul Orban că nu sunt bani și trebuie să ne împrumutăm la bănci. Adică românii, în condițiile în care prețul carburanților va rămâne același, vor pierde pe de o parte 3,5 miliarde de lei, iar în plus vom lua noi împrumuturi, pentru a acoperi această gaură la buget“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments