Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Elina Svitolina, la Birmingham

by Andreea Radu

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 30 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (23 de ani, 5 WTA), scor 6-3, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului de la  Birmingham, conform gsp.ro.

Mihaela a controlat autoritar partida. Cu un procentaj excelent al punctelor câștigate pe propriul serviciu, 71 la sută pe primul și 76 la sută pe al doilea, românca nu i-a acordat nicio șansă jucătoarei de pe locul 5. 

Svitolina, acuzând probleme medicale între seturi, nu a putut răspunde asaltului continuu al forehand-ului Mihaelei. Greșelile au curs dintr-o singură parte a fileului, cea a ucraincencei, iar loviturile spectaculoase i-au aparținut româncei. Cel mai spectaculos game al meciului a venit pe final, la scorul de 4-2 pentru Buzărnescu. Două slice-uri defensive de excepție au ridicat întreaga audiență în picioare. 

Buzărnescu s-a impus în doar 73 de minute, scor 6-3, 6-2, și  așteaptă duelul din semifinale contra Petrei Kvitova, dublă campioană pe iarbă de la Wimbledon.

Buzărnescu și Svitolina se mai întâlniseră o singură dată, în șaisprezecimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Românca s-a impus atunci în două seturi, scor 6-3, 7-5.

Facebook Comments