Migranţi depistați cu drona în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, județul Arad, au depistat cu ajutorul dronei din dotare, 13 cetăţeni din diverse state afro-asiatice care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde.
În data de 27.05.2023, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Curtici, aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau pe câmp, în direcția statului vecin.
S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și cu ajutorul dronei din dotarea Sectorului Poliție de frontieră Curtici, la aproximativ 100 de m față de linia de frontieră, colegii noștri au reușit interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare.
La cercetări, colegii noștri au stabilit că este vorba despre 9 cetățeni din Bangladesh, 2 cetățeni din Pakistan, un afgan și un indian.
În acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments