Mickey Mouse Bibi a promis un nou parc și ne-am ales cu… o plantație de ambrozie, pe terenul fostei fabrici Tricoul Roșu

by Cosmin Mihuta

În urmă cu aproape doi ani, pe 13 septembrie 2019, primarul Călin Bibarţ anunţa, într-o conferinţă de presă, că primăria demarează procedura exproprierii de interes public în cazul terenului fostei fabrici „Tricoul Roşu”. Bibi se lupta la acea vreme cu proprietarul terenului, care dorea să construiască un bloc cu 10 etaje pe acel teren, proiect care ar fi încurcat planurile firmelor imobiliare apropiate PNL. „Le-am răspuns ferm «NU, nu se va construi niciun bloc acolo!». Şi, mai departe, trecem la procedurile legale ale exproprierii respectivului teren care va intra în domeniul public al municipiului Arad şi va fi amenajat cu locuri de joacă, spaţii verzi, parc, într-un complex legat de lacul şi parcul de la Pădurice. Prin urmare, răspunsul meu este «NU!», acolo nu se construiesc blocuri cu zece etaje, ci se face un parc pentru Arad, pentru arădeni”, promitea primarul Călin Bibarţ, la vremea respectivă.

O poveste demnă de desenele cu Mickey Mouse, personaj care se pare că i se potrivește de minune primarului Călin Bibi Bibarț. De doi ani de zile, Bibi ne ține numai în povești de adormit copii, iar situația de pe terenul fostei fabrici Tricoul Roșu e elocventă în acest sens. După cum se vede și în imaginea de mai jos, în loc de parc, Bibarț ne-a dat… o junglă, în care ambrozia e la ea acasă, probabil că măsoară peste un metru în multe locuri. Nu numai că nu s-a realizat niciun parc în acel loc, că nu s-a făcut niciun demers pentru exproprierea terenului respectiv, cum frumos povestea Mickey de la Primărie până să-l aleagă arădenii, dar nici măcar nu se ia vreo măsură împotriva plantației de ambrozie, care afectează grav sănătatea celor care locuiesc în zonă. Probabil, soldățeii de plumb ai lui Bibi de la „Locală“ sunt prea ocupați cu babele care vând pătrunjel și nu mai au timp de respectarea legii, care prevede amenzi usturătoare pentru cei care nu-și curăță terenurile de ambrozie.

 

Facebook Comments