Micii utişti, victorie cu CFR Cluj în Liga Elitelor. UTA U19, eşec la limită

by Sorin Haut

În weekend s-a reluat competiția la Elite U19 și U17, fotbaliştii Academiei UTA având meciuri în deplasare la CFR Cluj. Ambele partide s-au disputat pe terenul Victoria din Someșeni.  În primul meci, la U19, clujenii au învins cu 2-1 (1-1), reușind astfel să se mențină în apropierea podiumului Ligii Elitelor. Gazdele au deschis scorul în minutul 26 cu o lovitură de cap, în urma unui corner. În minutul 38, Rotea a profitat de o degajare greșită a portarului advers, iar cu un șut plasat a stabilit scorul la pauză, 1-1. După reluare, gazdele au marcat golul victoriei în urma unei erori defensive, șutul din 16 metri expediat spre poarta lui Roșca fiind unul imparabil. S-a forțat din nou egalarea, dar sorții nu au ținut de această dată cu UTA. UTA U19, echipă pregătită de Costel Bogoşe, Mihai Petcuţ şi Alexandru Ţamboi, a evoluat în formula: Roșca – Dănilă, Popa, Bortiș, Puta, Ronai, Borcea, Bokse, Mercioiu, Rotea, Negoescu. Au mai jucat: Maxim (60), Onișor (65), Monea (77).

Una caldă, alta rece, la Someşeni

În al doilea meci, la U17, mai tinerii utiști au avut și ei un meci complicat, dar au reușit să tranșeze partida în favoarea lor, scor 1-2 (1-1). Cei de la CFR au deschis scorul în minutul 10 printr-un gol la indigo cu prima reușită din meciul anterior. Egalarea a venit în minutul 35, când după un corner, Lingurar a speculat şi a împins mingea în plasă. După pauză, UTA a pus presiune pe adversar, iar în minutul 80 nou-intratul Boiț a obţinut un penalty, ratat însă de Șerengău. În minutul 87, Rareș Pop, aflat la locul potrivit, a adus victoria după un şut bun a lui Nagy, respins de portar.

Meciuri tari etapa viitoare, cu Csikszereda

Jucătorii și staff-ul utist au dedicat victoria portarului Cristi Blaga, care s-a ales cu nouă copci la arcadă și o pauză de două săptămâni după accidentarea suferită în partea a doua.  UTA U17, formaţie pregătită de Dinu Donca, Adi Ungur şi Ştefan Boros, a evoluat în formula: Blaga – Codrea, Mihai, Roșu, Sarkozi, Pele, Bulza, Șerengău, Pop, Nagy, Lingurar. Au mai jucat: Tirian (55), Pașcalău (57), Boiț (57), Mare (78). Juniorii Academiei UTA au meciuri grele etapa viitoare la AFK Csikszereda, ocupanta locului 1 la U19, respectiv locul doi la U17. (foto: uta-arad.ro)

Facebook Comments