Metronomul din Arad! “Galben-albastrele” au câştigat şi returul cu…Simona Halep

by Sorin Haut

FCC UAV Arad aminteşte de vremurile de glorie ale baschetului feminin de pe Mureş, deşi la cum arată lotul parcă nici cei mai optimişti suporteri nu se aşteptau la un parcurs atât de bun. Practic, “galben-albastrele” au ajuns la 11 victorii stagionale din tot atâtea meciuri, dintre care nouă în campionat! Hadzovic şi colegele sale au rămas neînvinse în Liga Naţională şi după meciul de astăzi, de la Timişoara, cu Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, contând pentru etapa a 22-a. Practic, după “thrillerul” de la Arad, de sâmbătă, când echipa lui Araujo s-a impus aproape la ultima suflare cu 68-67, cele două echipe au convenit să dispute şi meciul retur, pe teren neutru. A rezultat un joc la fel de disputat şi strâns, deşi finalul a fost lipsit de emoţii. După primul sfert era 19-16 pentru echipa arădeană, care cu un “run” de 11-0 a întors spectaculos de la 8-16. Aradul s-a desprins la 28-18, de unde avantajul a urcat în mai multe secvențe la peste 10 puncte, 35-23 la un moment dat.

Meci rezolvat în ultimele cinci minute: căpitanul Hadzovic a ieşit la rampă!

FCC Baschet UAV a pus cel mai mult pe tabelă o diferenţă de 17 puncte în finalul sfertului doi, dar apoi a venit rândul constănţencelor să recupereze, 44-32 la pauza mare în favoarea lui FCC UAV. Şapte puncte consecutive fără să primească niciunul le-au fost suficiente “gazdelor” să echilibreze mult partida, 44-39 în debutul sfertului trei. S-a mers apoi cap la cap, iar după 30 de minute tabela arăta 49-46 tot pentru Arad. La jumătatea ultimului sfert aveam egalitate perfectă, 53-53 şi se anunţa din nou un final dramatic. Doar că a ieşit la rampă din nou americanca Keys, cu o triplă, 56-53, pentru ca Vitulova să puncteze de la semi-distanță, 58-53. Arădencele s-au apărat mult mai bine în ultimele minute şi cu cinci încercări de la linia de fault, toate transformate, au rezolvat meciul, scor final 63-55!

9 din 9 pentru FCC UAV, care merge neînvinsă în fieful campioanei Sepsi!

“Galben-albastrele” sunt în fruntea clasamentului, cu un bilanţ de 9-0 şi 18 puncte, la două distanţă de CSM Alexandria şi trei lungimi peste rivalele CSM Satu Mare şi Sepsi Sfântu Gheorghe, care au însă un meci mai puţin disputat. Arădencele joacă etapa viitoare, în 11 decembrie, pe terenul campioanei ultimilor ani, Sepsi SIC, dar chiar şi în eventualitatea unei înfrângeri vor rămâne pe primul loc, cu un meci în plus. Brankica Hadzovic a ieșit în evidență în acest meci, cu 20 de puncte, secondată de alte două straniere ale Aradului, Andreona Keys, 14 și Tereza Vitulova, cu 14 puncte. „Internaţionala” Ghiţă a marcat 6 puncte, Akathiotou 6 şi Manea 3, pe parcurs mai intrând şi Mîrne Nagy. Din tabăra învinselor, Sara Run Hinriksdottir, 13 puncte, Mititelu, 12 puncte, Vega, 12 şi Rosten, autoare a 11 puncte, au fost principalele marcatoare.

 

 

Facebook Comments