Meteorologii au anunțat când vine frigul! Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

by Adrian Pavel

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se menține caldă pentru luna septembrie și se va răcori după 1 octombrie, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de ANM.

Prognoza meteo pentru Banat

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 4…7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de 10…15 grade. Din data de 1 octombrie este estimată o răcorire a vremii, vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (20…21 de grade ziua și 8…11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna cu intervale mai calde. Deficitul pluviometric va fi semnificativ, în special în prima parte a intervalului de referință când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo pentru Crișana

În prima parte a intervalului de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 4…8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de 9…15 grade. Din data de 1 octombrie se estimează o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (19…21 de grade ziua și 8…11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna însă cu intervale mai calde. Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână, când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile local să plouă în general slab.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până în data de 1 octombrie vremea se va menține mult mai caldă decât normal în această perioadă a anului, cu precădere în primele zile, când abaterile față de mediile multianuale vor fi semnificative (de până la 6…8 grade); mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 23…27 de grade, iar cele minime de 8…13 grade, cu valori mai mici, apropiate de normele perioadei, în unele nopți în depresiunile din estul regiunii. Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că pot fi perioade cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice (18…21 de grade ziua și 5…9 grade noaptea, mediat regional), însă cu probabilitate mare valorile termice vor fi în general ușor peste norme. În prima săptămână deficitul pluviometric va fi semnificativ (nu vor fi condiții de ploaie); după data de 1 octombrie estimările indică posibilitatea ca în unele zile să plouă local, scrie antena3.ro.

Facebook Comments