Meszar confirmă „divorțul” de Suporter Club UTA, astăzi se anunță o situație „explozivă” la club!

by Sorin Haut

Astăzi, cu o oră înainte de primul fluier al meciului UTA – FC Botoșani, în Adunarea Generală extraordinară a AFC UTA se poate decide excluderea Suporter Club UTA din structura grupării fanion a Aradului. Într-o intervenție telefonică la Fanatik SuperLiga, Alexandru Meszar a motivat propunerea. „Nu ne rupem de suporteri, care sunt foarte mulți, ci de o parte foarte mică ce a făcut parte din asociație. Luni avem o ședință, s-a propus excluderea lor având în vedere toate faptele din ultimii doi ani, fapte de discreditare, de defăimare, pagube majore produse clubului și imaginii clubului, care toate s-au transformat în prejudicii financiare. Nu le cerem daune, doar îi excludem și fiecare cu drumul lui. Fanii arădeni sunt prezenți la fiecare meci, avem mii de abonați, este o atmosferă deosebită, dar într-adevăr în galerie există un segment care ne contestă. Dar, în afară de asta, ne-au creat și defavoruri semnificative. Răbdare a fost, au trecut un an-doi, acum este momentul să…Nu este un divorț de fani, UTA este iubită, rezultatele în momentul de față sunt favorabile. Totul este în cea mai mare normalitate, dar cum în orice familie este un segment…dorim să scăpăm de acea parte rebelă”, a spus conducătorul de facto al „Bătrânei Doamne”.

„Nu ne rupem de suporteri, care sunt foarte mulți”. Bibi apare în peisaj și îl avertizează pe Meszar

Meszar exagerează, evident, când spune că doar o mică parte a galeriei îl înjură, pentru că nu de puține ori a fost contestat vehement și de la tribune și nu puțini sunt suporterii ce îl vor plecat, mai ales în condițiile în care se vehiculează faptul că este un simplu pion al fostului primar Gheorghe Falcă. Pe de altă parte, cei de la SCU plătesc păcatele trecutului, menționate de noi la acea vreme, când au avut încredere în acest pact toxic cu Falcă și compania. Cert e că în peisaj a apărut și actualul primar Bibarț, care avertizează actuala conducere astăzi, în cadrul unui interviu, că o echipă fără suporteri (n.n. nu este secret faptul că îi susține pe cei de la SCU) nu poate exista. Bibi nu are însă putere de decizie în club, dar nici UTA nu poate trăi fără fondurile importante de la Primărie, așa că rămâne de văzut ce se va întâmpla, știut fiind faptul că oricum Falcă conduce din umbră situația de la UTA. Totuși, Falcă și Bibarț sunt buni prieteni și își vor împărți ciolanul pentru binele partidului, așa că se poate găsi o soluție de compromis, eventual o îndepărtare la momentul potrivit a lui Meszar, probabil în vară. Nu este exclusă o amânare a ședinței de astăzi și deci și a deciziei de excludere a SCU din AFC UTA.

Scandal exact în momentul nepotrivit! Cu o victorie, UTA ar urca la un punct de play-off

Se anunță, totuși, o atmosferă tensionată în această după amiază la club, mai ales că în fața stadionului și-ar putea face apariția și suporterii utiști. De asemenea, la meciul de azi cu Botoșaniul nu vor fi ape liniștite, iar asta exact într-un moment când UTA poate lega trei victorii la rând în SuperLiga, pentru a se apropia la doar un punct de zona play-off, o victorie la două goluri putând-o propulsa până pe locul 8! Parcă am mai văzut acest film, cu scandal exact înaintea unui meci important…În concluzie, UTA rămâne o jucărie în mâna politicului și la un moment dat există riscul unei „explozii” a suporterilor, încercați de prea mulți ani de acest scandal între conducere și SCU. Întrebat dacă la Arad nu ar putea apărea două echipe cu numele UTA, așa cum s-a întâmplat la Craiova, de exemplu, Meszar e convins: 

„Zero șanse de scindare la Arad. UTA va rămâne în Liga 1 cu acest nume!”

„Zero șanse de scindare la Arad.  În forma actuală, UTA nu are nici un risc de a-și schimba numele. UTA va rămâne în Liga 1 cu numele pe care îl are în prezent. Că cineva dorește să-și facă altă echipă, într-o ligă inferioară și să-i găsească o denumire, aici noi nu putem interveni. Aici pot să intervină cei care au luat-o pentru așa ceva, noi rămânem cum suntem în momentul de față. UTA rămâne în Liga 1 fără nicio posibilitate de modificare a numelui. Nu există riscul acesta. Din păcate și Aradul este într-o mică dezvoltare și în timpul care a trecut nu mai suntem toți arădeni în Arad. Au devenit foarte mulți arădeni, dacă înțelegeți ce vreau să spun…”

 

Facebook Comments