Meszar anunță recesiunea la UTA! Adio performanță și țeluri importante: „Obiectivul este existența!”

by Sorin Haut

Informația apărută aseară, conform căreia Mircea Rednic s-ar despărți de UTA indiferent de deznodământul barajului cu Gloria Buzău, a agitat din nou apele în rândul utiștilor. Conducătorul de facto, Alexandru Meszar a vorbit pentru prosport.ro despre strategia sezonului următor, dar și despre rămânerea lui Rednic la Arad, însă în anumite condiții, acceptate de experimentatul tehnician încă de la instalare. Meszar a confirmat încrederea pe care o are în experimentatul tehnician, însă așa a stat situația și în cazul lui Balint, căruia i s-a garantat continuitatea până la finalul sezonului. Pe de altă parte, (ne)oficialul personaj de la UTA anunță recesiunea și practic risipirea speranțelor celor care credeau în naivitatea lor că la acest club se vrea performanță, adică play-off sau trofee. Suntem anunțați încă de pe acum că din stagiunea următoarea vor scădea salariile, iar miza va fi pe jucători tineri, în special din Academie. O copie cumva a modelului Farul, cu mențiunea că diferența între Hagi și ce face el acolo și conducerea UTA-ei este foarte mare, am spune noi ca de la cer la pământ. Deși are rezultate bune la nivel juvenil, Academia UTA a produs cu mici excepții jucători care să facă față la nivelul primei ligi, iar în paralel jucătorii cu care semnează Farul sunt foarte bine studiați și selectați de un fost mare fotbalist, cu ochi format. Plus că pe salarii de 5-7 mii de euro îți vin prea puțini jucători de valoare, cei în cauză optând pentru echipe mai importante, care se bat pentru titlu sau cupe europene, gen Farul sau Sepsi.

Rednic nu pleacă, dar doar dacă acceptă noua politică: miza pe tineri și juniori din academie

„Nu se pune problema să ne despărțim de Mircea Rednic. Avem contract semnat cu el până în 2024. Nu l-am adus pentru trei etape. Am luat în calcul și varianta pe care nimeni nu și-o dorește, de a ajunge în Liga 2, și tot cu el am gândit strategia. Sigur, sunt și mulți care ne vor răul. Vă spun sincer că avem încredere totală în Mircea Rednic. Fotbalul este imprevizibil și uneori lucrurile se mai pot schimba. În ce context? Poate domnul Rednic nu va accepta, după aceste meciuri de baraj, noua noastră politică. În trecut, am dat libertate totală pentru a face lotul și am ajuns unde am ajuns. Acum, vrem să mergem pe jucători români și pe tinerii academiei. E adevărat că domnul Rednic știe de aceste dorințe, i le-am expus înainte să ne apucăm de treabă împreună. Această strategie se poate implementa treptat. Vrem să ajungem și la salarii mai mici. Am stat mai bine când erau veniturile fotbaliștilor mai mici decât acum, când avem salarii spre 10.000 de euro. Eu îmi doresc ca acestea să fie între 5 și 7 mii de euro. De fiecare dată când sunt întrebat de obiectiv spun mereu că acesta este existența. Și continuitatea. Faptul că suntem în prima ligă e cel mai important, că putem oferi asta Aradului, mai puțin contează locul, că e 7, că e 8. Restul ține de ambiția antrenorului și a jucătorilor, noi oferim toate condițiile pentru ca ei să facă performanță”, a declarat Alexandru Meszar pentru ProSport.

Rednic: „Nu se pune problema să plec de la UTA, mi-am dorit un proiect pe termen lung”

La rândul său, Mircea Rednic susține că nu are de gând să plece de la Arad, doar că multe se mai pot schimba în vară, chiar și după baraj. „Nu se pune problema să plec de la UTA. Am și discutat cu cei din conducere despre jucătorii de care e posibil să ne despărțim. Am un contract până în 2024, beton! Eu mi-am dorit un proiect pe termen lung, să pot construi ceva durabil. Sunt convins că strategia clubului trebuie să fie cea dorită de conducere, eu am și promovat deja câțiva tineri. Sunt fotbaliști buni și eu știu ce am de făcut. E clar că sunt unii oameni care nu s-au bucurat că am venit, dar eu nu am acceptat propunerea pentru bani, ci pentru că vreau să fac performanță”, a spus „Puriul” tot pentru ProSport. Marea problemă e că pe UTA o încurcă teribil barajul, pentru că se pierd două săptămâni importante, timp în care celelalte echipe își conturează loturile.

Barajul o încurcă teribil pe UTA, care nu poate mișca pe piața transferurilor

La Arad nu doar că nu se pot negocia transferuri, pentru că nu se știe liga în care va activa UTA, ci nici măcar în curtea proprie nu se pot face prelungiri de contracte, atâta timp cât echipa nu și-a îndeplinit încă obiectivul și riscă să retrogradeze. Variantă puțin probabilă, dar totuși de luat în calcul, pentru că în fotbal nimic nu e sigur. Așadar, amatorismul celor din conducere, a căror strategie falimentară a dus UTA la baraj, se răsfrânge în continuare în viitorul apropiat. Meszar este cumva și forțat să schimbe politica clubului în condițiile în care finanțele nu îi permit să spere la mai mult, dar pe de altă parte nici nu se dă la o parte (refuză oferte de preluare a clubului), preferând să țină UTA pe linie moartă, doar la nivel existențial. Se pare că vremurile triste ale Bătrânei Doamne vor continua și din vară încolo, asta dacă nu se vom asista la vreun cutremur în cadrul clubului.

 

Facebook Comments