MERELE MODIFICATE GENETIC CARE NU ISI SCHIMBA CULOAREA CAND SUNT TAIATE, IN CURAND IN MAGAZINE.

by Paula Craciun

Cartofii şi merele care nu îşi schimbă culoarea atunci când sunt lovite sau tăiate au ajuns cu un pas mai aproape de realitate.

În curând acestea ar putea fi găsite pe rafturile magazinelor din Statele Unite, având învedere că reprezentanţii Administraţiei americane pentru  Hrană şi Medicamente (FDA) şi-au dat acordul asupra lor şi le recunosc ca fiind „la fel de sigure şi de nutritive ca şi variantele lor convenţionale”.

Abrobarea a fost dată pentru şase varietăţi de cartofi produse de Boise, o companie din Idaho, şi pentru două varietăţi de mere ce provin de la compania canadiană Okanagan Specialty Fruits.

Cei de la Okanagan Specialty Fruits sunt de părere că această schimbare va face merele mai populare atât pentru consumatori cât şi pentru companiile din industria alimentară pentru că nu îşi vor schimba culoarea într-un maro neatrăgător. Un aspect mai plăcut ar putea duce, totodată, la reducerea numărului de mere aruncate pentru că au fost lovite.

Specialiştii din industrie nu s-au arătat foarte încântaţi de idee şi se tem că anumiţi consumatori ar putea să evite produsele modificate genetic.

Sursa: descopera.ro

Facebook Comments