MERE TRASE IN CIOCOLATA CU FISTIC

by Paula Craciun

Ingrediente: 3 bucati mere golden sau bot de iepure, 200 g ciocolata menaj sau cu lapte, 1 bucata fiola vanilie, 50 g fistic pisat.

Mod de preparare:

Învaţă să prepari un desert sănătos şi cu doar 100 de calorii din mere, ciocolată topită şi fistic proaspăt pisat.

Taie merele felii şi scoate sâmburii şi părţile tari, lemnoase.

Topeşte ciocolata pe bain marie (într-o cratiţă pusă peste o cratiţă mai mare, umplută pe jumătate cu apă care clocoteşte).

După ce ciocolata s-a topit, adaugă fiola de esenţă de vanilie şi amestecă bine.

Înmoaie fiecare felie de măr în ciocolată, până la jumătate şi scoate la uscat pe un grătar.

Presară repede fistic pe partea cu ciocolată topită şi lasă la răcit, până se întăreşte ciocolata.

Sursa: Mere trase în ciocolată cu fistic – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/mere-trase-ciocolata-cu-fistic/#ixzz3TJH9Xikn

 

 

 

Facebook Comments