Membrele trupei punk Pussy Riot au fost reținute la finala Cupei Mondiale din Qatar

by Andreea Radu

Membrele trupei ruse Pussy Riot, care critică constant Kremlinul, au fost reținute duminică după ce au încercat să intre pe teren la finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, a încarcerării liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi și a opresiunii femeilor în Iran, au declarat activiștii fundației Cinema for Peace, informează hotnews.ro.
Potrivit Fundației Cinema for Peace, o organizație caritabilă cu sediul la Berlin care se concentrează pe probleme umanitare și de mediu, paza i-a reținut pe membra trupei Nika Nikulshina, activistul Pyotr Verzilov și un membru ucrainean al Pussy Riot.
Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste informații.
Activiștii au fost opriți de forțele de securitate înainte de a intra pe teren, a precizat Cinema for Peace într-un comunicat.
Jaka Bizilj, fondator al Fundației Cinema for Peace, a declarat pentru Reuters că Verzilov i-a spus că a fost tras înapoi de forțele de securitate cu câteva secunde înainte de a intra pe teren.
„Când i-am trimis un mesaj lui Pyotr, el era în arestul poliției”, a spus Bizilj.
Pyotr Verzilov, unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru drepturile omului din Rusia și editorul publicației independente Mediazona, a fost plasat de Moscova pe lista persoanelor căutate.
Alexei Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al președintelui rus Vladimir Putin și un puternic opozant al războiului din Ucraina, ispășește o pedeapsă cu închisoarea în valoare totală de 11 ani și jumătate pentru fraudă, sfidarea instanței și încălcarea eliberării condiționate, toate acestea fiind respinse de el ca fiind acuzații inventate.

Facebook Comments