Medicii de la Spitalul Județean au reușit să-i salveze picioarele unui tânăr rănit într-un accident rutier

by Andreea Radu

Intervenție de aproximativ șase ore pentru a reda mobilitatea unui tânăr de 30 de ani, victima unui accident rutier! Tânărul, transportat de urgență, cu elicopterul SMURD, a fost examinat de medicii din UPU și diagnosticat cu fracturi la nivelul gambelor, omoplatului și bazinului.
Medicii de gardă din Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie – dr. Lehel Pal – medic primar și dr. Giada Baroni – medic rezident, împreună cu medicul de gardă ATI, dr. Cristian Sabău, medic specialist ATI și dr. Roxana Codreanu – medic rezident ATI au intrat de urgență în sală, pentru a salva picioarele pacientului. Oasele fracturate, de la nivelul gambelor, au necesitat fixare (osteosinteză) cu tije și șuruburi. Mai apoi a fost necesară intervenția chirurgicală a medicului plastician dr. Zsolt Gyori pentru a opera o plagă la mână.
Tot în garda de ieri spre azi, a Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie, s-au mai prezentat, în regim de urgență, doi pacienți cu fractură de șold, unul cu luxație de cot, unul cu fractură de pilon tibial, și unul cu fractură de humerus.
Echipa medicală operatorie:
Dr. Lehel Pal, medic primar ortopedie și traumatologie
Dr. Zsolt Gyori, medic specialist chirurgie plastică
Dr. Cristian Sabău, medic specialist ATI
Dr. Roxana Codreanu medic rezident ATI
Dr. Giada Baroni, medic rezident ortopedie și traumatologie
Asist.med. Delia Demian,
Asist med. Angelica Faur
Asist.med. Cristian Giurgiu

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate