Medic: Când transmiterea va fi intercomunitară va fi imposibil de controlat. Limitați deplasările inutile!

by Cristian Dobre

România încă are un număr redus de cazuri de infectare cu coronavirus, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, ci să înăsprim responsabilitatea individuală și limitarea deplasărilor, a declarat la Digi24 Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca.

Medicul a precizat că atunci când se ajunge la un număr foarte mare de cazuri în scurt timp, sistemul de sănătate ajunge în dificultate, iar medicii ajung să fie epuizați, așa cum s-a întâmplat în Italia.

Potrivit medicului, populația e vectorul de transmitere a infecției.

Când transmiterea va fi intercomunitară va fi imposibil să fie controlată, asta se întâmplă în Italia, a spus Țincu.

Potrivit acestuia, esențiale sunt prevenția și limitarea mobilității persoanelor care pot transmite boala.

„Unii oameni nu au înțeles că principala modalitate de transmitere a virusului care stă în puterea noastră e limitarea deplasărilor inutile”, a spus medicul.

Medicul a subliniat că România are un număr mic de pacienți cu coronavirus și că nu e o prioritate absolută golirea secțiilor ATI, dar că trebuie atent monitorizată evoluția cazurilor.

Întrebat dacă este eficient spirtul în dezinfectare, medicul a răspuns că spălarea cu apă și săpun este principala recomandare.

„Spirtul, dacă discutăm la alcool, trebuie să aibă peste 60% ca să aibă efect și e în recomandarea OMS”, a explicat Țincu.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments