Medalii arădene la Naţionalele de judo sub 13 ani

by Sorin Haut

La Satu Mare s-au desfăşurat întrecerile etapei finale din cadrul Campionatului Naţional de judo pentru sportivi cu vârsta sub 13 ani, competiţie care a reunit unul din cel mai mare număr de sportivi de la cluburile din ţară. Printre participanţi s-au numărat şi judoka de la CSM Arad, pregătiţi de antrenorii Ionel Lazăr, Loghin Lazăr, Dorin Drimbe, Arpad Nagy şi Gabriela Botaş, care au avut evoluţii apreciate de arbitri.

Carolina Szabo a devenit campioană naţională la categoria -36 de kilograme, calificându-se astfel de Campionatele Balcanice sub 13 ani. Judoka provine de la C.S. Podgoria Ghioroc, fiind antrenată de Carol Szabo şi Iosif Szilier, club cu care CS Municipal are un contract de colaborare.

Antrenorii formației din Podgorie, Iosif Szilyer și Carol Szabo, au mai scos o campioană națională. Este vorba despre Beatrice Abuzătoaie, la categoria 24 de kilograme.

Echipa feminină a Euroregiuni 5 Vest, alcătuită în mare parte din judoka de la CSM Arad (Hegyi Timeea, Bociort Maria, Szabo Carolina, Ciocădau Cristina, Mercea Cristiana, Cuc Anamaria), reprezentând judeţele Arad, Alba, Timiş şi Hunedoara, a ocupat locul trei, obţinând astfel medalia de bronz.

La masculin, Bogdan Oneţiu, de la Unirea Sântana, a cucerit medalia de bronz la categoria 55 de kilograme. Sportivul este pregătit de Sebastian Rus, iar echipa masculină Euroregiunea B s-a clasat în final pe locul 5.

Foarte aproape de obţinerea unei medalii, pierzând meciul pentru intrarea în finală şi pentru obţinerea bronzului au fost judoka: Barta Tudor, Dorgoşan Alexandru, Pop Vlad şi Mercea Cristiana.

Altfel, în perioada 6-8 iulie, în Niksic (Muntenegru), vor avea loc Campionatele Balcanice copii U15, la care CSM Arad au calificat trei judoka: Pop Vlad, Ciopraga Andreea şi Calmar Gabriel.

Facebook Comments