Meciul cu UTA îi poate fi fatal lui Chirilă: „Dacă nu apar rezultate, pleacă el singur…”

by Sorin Haut

Meciul cu UTA devine foarte important pentru Ionuț Chirilă, antrenorul Academicii Clinceni. Tehnicianul ar putea fi demis de la cârma ultimei clasate la doar o lună după ce a fost numit principal pe banca tehnică a echipei ilfovene. Academica a înregistrat o remiză, 1-1 cu FC Botoșani și trei înfrângeri, 1-2 cu FC Buzău, în Cupă, 2-3 cu FCSB și un usturător 0-5 cu Universitatea Craiova în campionat. Adrian Budeanu, edilul localității Clinceni, afirmă că echipa trebuie să facă puncte în următoarele trei etape din Liga 1, atlfel Chirilă riscă să plece. Mai mult, primarul Clinceniului l-a criticat pe Chirilă pentru opţiunile tactice din meciurile cu FCSB şi Craiova:

„Am jucat tactic greșit. Ne-am dus noi pe atac… sinucidere curată să te duci pe atac cu Craiova! Să sperăm că apar și rezultate. Au fost discuții (n.r – să aducă sponsori). Se fac demersuri, caută pe cineva să vină să preia clubul. Să sperăm că îi va ieși. E prezent la antrenamente, nu e adevărat ce se spune, că ar fi lipsit de la un antrenament. Am fost și eu la două antrenamente, se lucrează foarte mult pe partea ofensivă. Probabil are o gândire de genul trebuie să luăm neapărat trei puncte în situația în care suntem noi, nu ne mai gândim la meciuri nule. Din punctul meu de vedere, este greșit. Când joci cu echipe precum FCSB sau Craiova, te poți mulțumi și cu un punct. Trebuie să pregătim și faza de apărare. Dacă nu apar rezultate, nu o să avem răbdare, vă dați seama. Trebuie neapărat să acumulăm puncte. Înțelegerea cu el este pe doi ani, deci inclusiv campionatul ce urmează. Dacă nu apar rezultate, știți cum e în fotbal, cred că pleacă dânsul”, a spus primarul din Clinceni la Digisport.

Așadar, Chirilă e obligat să nu mai facă pași greșiți în meciurile ce urmează, iar UTA este proximul adversar, luni, de la ora 17:30, meci contând pentru etapa a 13-a din Liga 1. Până la finalul turului, Academica va mai juca cu Gaz Metan Mediaș și Rapid. Ionuț Chirilă a antrenat-o pe UTA pe finalul sezonului 2007-2008, când echipa a luat drumul Ligii a II-a și în prima parte a campionatului ce a urmat, plecând cu scandal de la Arad, după ce promisiunile sale de a aduce un finanțator nu s-au materializat.

Facebook Comments